Topcompetitie Zeevissen vrouwen en junioren nadert ontknoping

3786

Na eerst op 5 november te hebben gevist aan de kust van het Zeeuwse Walcheren, is het zaterdag 19 november a.s. extra spannend voor onze zeevissende vrouwen. Dan vissen zij samen met de junioren hun tweede en beslissende wedstrijd van de Nationale Topcompetitie Kustvissen.

Deze keer extra spannend omdat van 13-20 oktober 2012 het Wereldkampioenschap zeevissen voor vrouwen in Zeeland plaatsvindt en elk van de deelnemers aan deze topcompetitie natuurlijk alles op alles zal zetten om straks deel te kunnen uitmaken van het team dat Nederland op dit WK in eigen huis vertegenwoordigt. De junioren strijden om afvaardiging naar het WK Kust Junioren van 21-28 april in Budva, Montenegro.

Er worden 2 wedstrijden van 2,5 uur gehouden, t.w. van 09.00-11.30 uur op het strand bij Hotel Westduin (Koudekerke) en van 13.00-16.30 uur aan het strand bij ‘De Zeven Golven’ tussen Westkapelle en Domburg. Plaats van samenkomst en prijsuitreiking om circa 17.30 uur is Verenigingsgebouw De Couburg in Koudekerke.

Bij de vrouwen voeren na één wedstrijd Sylvia Westdorp uit Stavenisse, Linda van de Velde uit Scherpenisse en Wilma van Eekeren uit Halsteren de top-3 van het klassement aan, terwijl bij de junioren Jeffrey Boonman uit Hansweert, Corné Westerlaken uit St. Maartensdijk en Adriaan Donkers uit Westkapelle er het beste voor staan. Maar, met deze tweede wedstrijd te gaan kan er natuurlijk nog van alles veranderen in het klassement.

De Nationale Topcompetitie is een initiatief van Sportvisserij Nederland. Bij zowel de zoetwatervisserij als het zeevissen gaat het om meerdere wedstrijden en vormt een bepaald percentage van de deelnemers zich voor de Nationale Selectie waaruit de bondcoaches de vissers kiezen voor hun internationale wedstrijdteams.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide