Meer (sportvis)voorzieningen strand Tweede Maasvlakte (audio)

5522
25 nov 2011

Het nieuwe strand op de Tweede Maasvlakte moet meer voorzieningen krijgen. De Rotterdamse gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met een motie van die strekking van Leefbaar Rotterdam.

De partij eist onder meer parkeerplaatsen bij alle vijf de duinovergangen. Ook wil Leefbaar ruimte voor horeca en een watersportonderneming.

Donderdagmiddag hebben enkele tientallen watersportliefhebbers gedemonstreerd bij het stadhuis op de Coolsingel. Ze vinden dat er nu te weinig voor hen is geregeld op het stuk strand, dat volgend jaar het strand op de Eerste Maasvlakte moet vervangen.

Wethouder Baljeu gaat nu bekijken hoe de eisen van de gemeenteraad kunnen worden ingepast in het bestemmingsplan. Het Havenbedrijf benadrukt dat het nieuwe strand in een industriegebied ligt. Extra voorzieningen zouden veel mensen aantrekken, waardoor de havenactiviteiten kunnen worden belemmerd.

Bron: RTV Rijnmond (beluister daar ook het audiofragment)

Noot van de redactie: Namens de sportvisserij was Sportvisserij Zuidwest Nederland tijdens de demonstratie aanwezig, inclusief visboot en sportvismateriaal.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.