Ontknoping Topcompetitie Kustvissen Heren nadert

3712
29 nov 2011

Op zaterdag 3 december valt de beslissing in de Nationale Topcompetitie Kustvissen voor heren. Ook de tweede topcompetitiedag vindt weer plaats aan de kust van het Zeeuwse Walcheren. Niet geheel toevallig, aangezien hier volgend jaar oktober ook het WK Kustvissen wordt georganiseerd. Aan de hand van de prestaties in de Topcompetitie bepalen de bondscoaches wie daaraan namens Nederland zullen gaan deelnemen.

De heren kustvissers hebben zaterdag met drie wedstrijden van ieder twee uur een druk programma voor de boeg. Van 08.30-10.30 uur vindt op het strand bij Hotel Westduin (Koudekerke) de eerste wedstrijd plaats. Daarna begint om 12.00 uur de tweede krachtmeting op het strand bij De Zeven Golven tussen Westkapelle en Domburg. Hier wordt van 15.00-17.00 uur ook de derde en laatste Topcompetitiewedstrijd gevist. Plaats van samenkomst (07.00 uur) en prijsuitreiking (om ca. 18.00 uur) is Verenigingsgebouw De Couburg in Koudekerke.

Na de eerste drie wedstrijden op 29 oktober voert Peter Mesie uit Zoutelande het tussenklassement in de Topcompetitie aan. Mike Lubbers uit Maassluis, Jan Hennekam uit Oudenbosch, Jurgen van Rijswijk uit Maassluis en Hendrik-Jan Polhuis uit Brielle zitten hem op de hielen, maar er zijn met nog drie wedstrijden te gaan meerdere kanshebbers voor de eindzege. Er kan dus nog van alles veranderen in de top van het klassement. Zeker is dat iedereen zijn uiterste best zal doen om zich in de kijker te vissen bij de bondscoaches. Wat is er immers mooier dan op een WK in eigen land te mogen vissen?

De Nationale Topcompetitie is een initiatief van Sportvisserij Nederland. Bij zowel de zoetwatervisserij als het zeevissen betreft het een reeks van meerdere wedstrijden waarin wordt bepaald wie deze competitie wint. Daarbij wordt uit een bepaald percentage van de deelnemers de Nationale Selectie gevormd, waaruit de bondcoaches de vissers kiezen die een plek krijgen in de internationale wedstrijdteams.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide