WK Dames Zoet 2012 in Nederland

3727
07 dec 2011

Volgend jaar vindt op 25 en 26 augustus het Wereldkampioenschap Zoetwatervissen voor Dames in Nederland plaats. Dat heeft de internationale wedstrijdorganisatie FIPS Eau Douce gisteren officieel bekend gemaakt. Regerend wereldkapioene Ingeborg Audenaerd kan haar titel dus in eigen land verdedigen!

Het zat niet in de planning dat Nederland gastheer zou worden van het WK Dames Zoet 2012. Oorspronkelijk was Bulgarije het aangewezen land om dit WK te organiseren, maar dat recht werd hen een aantal maanden geleden ontnomen door de internationale wedstrijdorganisatie FIPS Eau Douce. Daarop stelde Sportvisserij Nederland zich kandidaat om dit vacante WK te organiseren. Ook Servië was hiervoor in de race, maar gisteren werd het officieel dat Nederland de wereldkampioenschappen krijgt toegewezen.

Aangezien Nederland volgend jaar ook al gastheer is van het WK Kustvissen voor zowel de Heren als de Dames, wordt 2012 een bijzonder druk wedstrijdjaar voor Sportvisserij Nederland. Zeker gezien het feit dat het WK Dames Zoet pas zo laat is toegewezen. De extra werkdruk die dit alles met zich meebrengt, nemen we echter graag voor lief. Dit WK Dames is immers een mooie gelegenheid om het vissen door vrouwen extra te promoten en biedt regerend Individueel wereldkampioen Ingeborg Audenaerd bovendien de kans om haar wereldtitel in eigen land te verdedigen. Het WK Dames zal plaatsvinden op zaterdag en zondag 25 en 26 augustus en in overleg met de FIPS Eau Douce worden georganiseerd in Friesland.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide