Voorlichtingsdagen sportvisacademies: kom kijken!

4658
03 jan 2012

De Sportvisacademies in Nederland zijn een groot succes. Nadat in 2009 de eerste sportvisacademie van start ging aan het Clusius College in Alkmaar, volgde in 2010 de Groene Welle in Zwolle en is in 2011 ook het Wellant College in Gorinchem gestart met een opleiding sportvisserij. Begin dit jaar houden alle drie de sportvisacademies Open Dagen.

Foto: Op de sportvisacademie leer je onder meer de waterkwaliteit te meten.

De mbo-opleiding sportvisserij leidt in drie of vier jaar op voor beroepen die direct of indirect te maken hebben met de sportvisserij. Het is een brede opleiding waarin niet alleen aandacht is voor de sportvisserij, maar ook natuurbeheer, waterbeheer en viskweek een belangrijke spelen. Maar waar de studenten ook mee bezig zijn, de sportvisserij staat centraal in deze unieke opleiding. Enthousiaste sportvissers kunnen met deze opleiding dus van hun hobby en passie hun beroep maken.


Op stage in het buitenland wordt er ook hard gewerkt.

Alle disciplines

Om zoveel mogelijk aansluiting te krijgen bij de praktijk, wordt er tijdens de lessen ook gevist. Zo maken werplessen met de vliegenhengel, het knopen van leaders en rigs voor de karpervisserij, binden van kunstvliegen en streamers, fabriceren van boilies en samenstellen van en voer en tuigjes voor de wedstrijdvisserij onder meer deel uit van het lesprogramma.

Alle speciale methoden en technieken voor de diverse specialismen binnen de sportvisserij komen aan de orde. De drie sportvisacademies werken samen onder de naam Sportvisacademie Nederland, waarbij Sportvisserij Nederland de opleiding ondersteunt met les- en voorlichtingsmateriaal.

Veel praktijk

Inmiddels lopen de studenten ook stage bij uiteenlopende leerbedrijven in binnen- en buitenland. Zo bieden Sportvisserij Nederland en de hengelsportfederaties stageplekken met interessante opdrachten. Maar ook bij hengelsportzaken, waterschappen, landschapsbeheer en karper- en forellenvijvers wordt stage gelopen.

Tevens is er ruimte om in het buitenland stage te lopen. Studenten zijn bijvoorbeeld naar beroemde Franse karperbetaalwateren als Pure Fishing Resort du Der, Lac de Villedon, Abbey Lakes en campings en sportvisserijbedrijven in Zweden, Ierland en Spanje geweest.

Kom kennis maken

Om nieuwe studenten, hengelsportbedrijven, hengelsportverenigingen, waterschappen en andere geïnteresseerden in de keuken te laten kijken, organiseren de sportvisacademies Open Dagen. Daar wordt informatie gegeven over de opleiding en bestaat ook de mogelijkheid om met docenten en studenten in gesprek te gaan.

Open Dagen Clusius College Alkmaar:

  • Vrijdag 27 januari 2012 van 18:30 tot 21:00 uur
  • Zaterdag 28 januari 2012 van 10:00 tot 13:00 uur
  • Website

Open Dagen Groene Welle Zwolle:

  • Vrijdag 3 februari van 18.00 tot 21.30 uur
  • Zaterdag 4 februari van 9.30 uur tot 13.00 uur
  • Website

Open Dagen Wellant College Gorinchem:

  • Vrijdag 20 januari van 18.00 tot 21.00 uur
  • Donderdag 5 april van 18.00 tot 21.00 uur
  • Woensdag 23 mei van 18.00 tot 21.00 uur
  • Website

Kijk voor meer informatie op www.sportvisacademie-nederland.nl

Bron: Hét Visblad

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide