Professionele hulp bij aanleg sportvisvoorzieningen

6072
11 jan 2012

De bereik- en bevisbaarheid van wateren kan vaak met niet al te grote ingrepen in de bestaande situatie sterk worden verbeterd. Om hengelsportverenigingen hierbij te helpen, heeft Sportvisserij Nederland verschillende informatiebladen ontwikkeld voor de realisatie van sportvisserijvoorzieningen.

Als sportvisser heb je maar weinig nodig om je hobby te kunnen uitoefenen: vis en viswater. Maar wat als je wel viswater tot je beschikking hebt, maar er niet bij kunt komen? Bijvoorbeeld omdat je nergens bij het water kunt komen doordat de oevers te dicht begroeid zijn? En wat als je met een boot het water op wilt? Of als je een mindervalide sportvisser bent? Dan is het nog lastiger om een geschikte – en veilige! – stek aan het water te vinden.

De bereik- en bevisbaarheid van een water kan vaak zonder al te grote ingrepen worden verbeterd. Soms is dit niet mogelijk. De aanleg van een sportvisserijvoorziening kan dan uitkomst bieden. Denk hierbij aan een trailerhelling, (mindervalide) vissteiger, visstoep, hekoverstappen en andere aanpassingen aan het viswater en de -stekken.


Voor de aanleg van onder meer een vissteiger of trailerhelling zijn informatiebladen ontwikkeld die verenigingen ondersteuning bieden bij dit proces.

Uitleg van A tot Z

De aanleg van dergelijke voorzieningen vraagt echter nogal wat voorbereiding. Welke locatie is geschikt? Moeten er vergunningen worden aangevraagd? Hoe wordt zo’n voorziening aangelegd en welke materialen zijn hiervoor nodig? Wat zijn de aanlegkosten en hoe kan dit worden gefinancierd?

Om de verenigingen hierin te ondersteunen, heeft Sportvisserij Nederland verschillende informatiebladen opgesteld. Deze bladen geven inzicht in het proces van de voorbereiding tot aan de realisatie van een sportvisserijvoorziening. Zo worden onder andere de locatiekeuze, typen voorzieningen, vergunningaanvraag, technische uitwerking, materiaalkeuze, aanleg- en onderhoudskosten en financiering beschreven.


Voorbeeld van een gedetailleerde tekening voor een trailerhelling in het zoute water.

Ter verduidelijking zijn er foto’s en technische tekeningen – constructieopbouw, dwarsdoorsnedes en bovenaanzichten – toegevoegd. De informatiebladen zijn hier te downloaden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.