Sportvissers gezocht! In naam der wetenschap!

9261
19 jan 2012

In 2012 wordt er voor de tweede keer een grootschalig onderzoek met betrekking tot recreatieve visserij in Nederland uitgevoerd door IMARES en TNS-NIPO. Jij kunt hierbij helpen.

Update 26/01/2012: we zitten vol! Het maximum aantal deelnemers is bereikt, de inschrijving is gesloten. Aanmelders, bedankt!

Het doel van dit project is:

  • om te kijken wie er vist (man, vrouw, jong, oud?) en om vast te stellen hoeveel sportvissers er zijn in Nederland;
  • een goed overzicht te krijgen van de aantallen gevangen en meegenomen vis door sportvissers;
  • om informatie te verzamelen over (veranderingen) in de visstand in Nederland.

Voor dit onderzoeksproject kunnen we je hulp goed gebruiken. We zijn op zoek naar mannelijke en vrouwelijke zee- en zoetwatersportvissers van alle leeftijden. Ook maakt het niet uit of je nu vaak vist of slechts af en toe, iedereen kan meedoen.

Max 500 deelnemers

Van deelnemers aan dit programma wordt verwacht dat ze gedurende 12 maanden nauwkeurig bijhouden hoeveel vis (aantallen) ze per soort vangen per vistrip. Elke maand zullen de deelnemers door TNS NIPO worden benaderd om via een online link de vangstgegevens door te geven. Onder de deelnemers die geselecteerd worden voor het logboekprogramma (max. 500) zal 10 x €250 worden verloot.

Voor 25 januari aanmelden

Er is slechts ruimte voor 500 sportvissers in het onderzoeksprogramma in 2012, dus als je geïnteresseerd bent meld je dan voor 25 januari aan via de link. Via deze link worden snel een paar korte vragen gesteld (leeftijd, geslacht, aantal vistrips per jaar etc) om een “vissersprofiel” van je op te stellen. Dit profiel is zeer belangrijk om te zorgen dat de juiste mix aan kandidaten wordt geselecteerd om het onderzoek te optimaliseren.

Meer informatie

Wil je meer informatie voordat je je aanmeldt, neem contact op met Martin de Graaf (onderzoeker vis en visserij IMARES), email: Martin.degraaf@wur.nl of telefoon:0317 486826.

-> Naar de vragenlijst!

Bron: Imares/ TNS Nipo

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.