Sportvisserijverzameling aangevuld

8242
31 jan 2012

Afgelopen najaar werd Sportvisserij Nederland gebeld door Ben van den Berg. Zijn vader – Henk van den Berg – was overleden en had zijn gehele hengelsportverzameling nagelaten aan Sportvisserij Nederland.

Omdat de flat van Henk van den Berg in Zwolle leeg moest worden gemaakt, werd op korte termijn een afspraak gemaakt. Met een busje werd de volledige collectie, bijna 40 bananendozen (!) vol materiaal en enkele tientallen hengels, overgebracht naar het kantoor in Bilthoven. In de dozen zaten ongelooflijk veel hengelsportboeken (bijna 2.000 stuks), meer dan 250 molens en reels en tientallen andere antieke hengelspullen zoals aasketels, tuigenrekjes en kunstaas.

Sportvisserij Nederland is bijzonder dankbaar dat de heer Henk van den Berg en zijn kinderen deze spullen hebben geschonken. Alle materialen worden momenteel gecatalogiseerd. De bedoeling is dat de verzameling een mooie plaats krijgt in het informatiecentrum van Sportvisserij Nederland, zodat het voor iedereen te bezichtigen is.

Oproep

Al enige jaren is Sportvisserij Nederland bezig om alle Nederlandstalige hengelsportboeken te verzamelen. Met de boeken van Henk van den Berg is deze verzameling weer een stuk completer geworden. Sportvisserij Nederland is echter nog steeds op zoek naar tussen de 100 en 150 boeken.

De lijst met gezochte boeken staat hier (pdf). Heeft u nog oude boeken of brochures, neem dan contact op met Connie Kolfschoten (030-6058400 of kolfschoten@sportvisserijnederland.nl). De verzameling (deels antieke) hengelspullen van Henk van den Berg bleek van ongekende omvang.

Bron: Hét Visblad

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.