Vis TV afl 2 gemist: Spakenburgse wintervoorn (video)

8791
11 mrt 2012

Na de snoeken van vorige week streken Ed en Marco afgelopen zondag 11 maart neer aan de jachthaven van het pittoreske Spakenburg. Scholen blankvoorn overwinteren namelijk elk jaar weer in deze IJsselmeerhaven en bieden de wintervaste ‘stokvissers’ vuurwerk van het zuiverste water.

-> Bekijk hier de uitzending 'wintervoorns in de haven van Spakenburg' terug.

Eenmaal met de lente in zicht trekken de vissen de haven weer uit en keert de rust terug. Maar, nu ons duo er op een zonnige maar koude dag in januari zit, geven de wintervoorns nog volop acte de préséance en pakt Marco behalve zijn vaste stok ook de matchhengel uit.

Ed kiest voor een meer geraffineerde vastehengelvisserij en alles wat daarbij komt kijken en merk al gauw dat de vissen erg voorzichtig azen. Zelfs met het ondertrekken van een pennetje van 0,4 gram lijken de voorns moeite te hebben.

Vis TV is een initiatief van Sportvisserij Nederland en Tangram Media. Ook dit seizoen is het programma te zien op de zondagmorgen op RTL-7 Alleen i.p.v. de vertrouwde tijd voortaan een half uur eerder, dus van 9.30 tot 10.00 uur.

Elke eerstvolgende zaterdag wordt de uitzending om 13.00 uur op RTL-7 herhaald, terwijl vanaf 14 april Vis TV ook op 12 zaterdagochtenden om 7.00 uur op RTL-4 is te zien. Kortom; heel veel leerzaam en vooral enthousiasmerend visplezier voor wie maar kijken wil.

-> Meer Vis TV

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.