Hét Visblad online - april 2012 (video)

3234
22 mrt 2012

Het is lente, de vis ontwaakt uit zijn winterslaap en ook bij veel sportvissers begint het weer flink te kriebelen. Daarom komt het mooi uit dat het nieuwe Visblad vandaag uit is gekomen. In dit nieuwe nummer vind je volop inspiratie om er in de eerste lente weken weer op uit te trekken richting de waterkant.

Om je nog wat extra te prikkelen de hengels op te pakken, zijn er ook deze maand bij twee artikelen weer video's gemaakt. Zoals gebruikelijk is dat voor de rubriek Vraag het aan Ed het geval. Nu is de titel van deze rubriek dit keer ietwat misleidend. Aangezien Ed verhinderd was, neemt Marco Kraal (collega presentator van Vis TV) deze maand de honneurs waar. Hij gaat met fanatiek snoekbaarsvisser Rick Stalenhoef naar het Oostvoornse Meer. Rick wil in de gesloten tijd die er aan komt toch graag met kunstaas blijven vissen en een mooie forel vangen is ook nooit weg. Marco neemt Rick mee naar dit zoute binnenmeer en laat zien hoe je hier aan de slag gaat.

Vraag het aan Ed - op forel in het gesloten seizoen

In de tweede Visblad TV video gaan we dit keer op stap met Thijs van der Sanden. Deze fanatieke snoekvisser doet daarin haarfijn uit de doeken hoe je een gevangen snoek veilig landt en onthaakt. Dit onderdeel van het snoekvissen wil bij sommige (beginnende) roofvissers gezien de imposante bek met zo'n 700 vlijmscherpe tanden nog wel eens kopzorgen veroorzaken. Thijs laat zien dat dit nergens voor nodig is, als je een en ander maar met beleid aanpakt. Met zijn tips en trucs wordt veilig landen en onthaken een fluitje van een cent en kunnen zowel vis als visser het avontuur ongeschonden navertellen.

Visblad TV - veilig snoek landen en onthaken

Vanzelfsprekend staat er deze maand nog veel meer interessants in Hét Visblad. Zo laat Martijn Dekkers zien wat er komt kijken bij een dagje wrakvissen vanaf kotter of charterboot, gaat Kevin Diederen in op de ideale lengte van een karperhengel, zoomt duiker en onderwaterfotograaf Willem Kolvoort in op de flora in en rondom het water en laten verschillende vliegvissers je hun favoriete vliegen kleiner dan 2,5 cm zien. In de vaste rubrieken komt in de Zo zit dat de nestbewaking bij snoekbaarzen aan de orde, lichten we in Vis TV Backstage de aflevering over het winters havenvissen toe, vertelt Recron manager Arthur van Disseldorp in Spraakwater over de toeristische kansen voor het sportvissen, zoomen we in de Hotspots uit de VISpas in op de Polder Westzaan, testen we in de Vuurdoop kunstaas krabben voor de zeebaars en gaat Pascal Rijzinga in de Visfotostrip vissen op voorjaarskarper.

Abonnement

Heb je nog geen abonnement op Hét Visblad? Geen paniek! Voor nog geen euro per maand krijg je twaalf keer per jaar Hét Visblad thuisbezorgd. Klik hier voor een abonnement.

Archief

Visblad TV (video's)

Vraag het aan Ed (video's)

Karpervissen

Roofvissen

Witvissen

Vliegvissen

Zeevissen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide