Rotterdam Hengelsporthoofdstad 2012

7051
23 mrt 2012

Hengelsporters hebben massaal gestemd op hun favoriete visstek. Rotterdam mag zich een jaar lang ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’ noemen. Met maar liefst 51% van de 1.100 stemmen liet de stad de andere finalisten Groenlo (Oost-Gelre) en Den Helder achter zich.

Foto: Links, algemeen bestuurslid van de Hengelsportvereniging Groot-Rotterdam Peter de Jong en rechts, Wethouder van Hoogezand-Sappemeer: Frans Luijckx

Vanavond werd tijdens Visma, de hengelsportbeurs die de verkiezing in 2011 voor het eerst initieerde, de winnaar van 2012 bekendgemaakt. Frans Luijckx, wethouder van de gemeente Hoogezand Sappemeer, winnaar van de titel in 2011, heeft symbolisch het stokje overgedragen aan Peter de Jong, algemeen bestuurslid van Hengelsportvereniging Groot-Rotterdam. Visma is nog t/m aanstaande zondag te bezoeken in Ahoy Rotterdam. Hengelsportvereniging Groot-Rotterdam is ook aanwezig met een stand.

Winnaar Rotterdam heeft in hun filmpje laten zien dat zowel de gemeente als het Hoogheemraadschap en de hengelsportvereniging hun taak zeer serieus nemen als het gaat om het promoten en faciliteren van de grootste buitensport van ons land. De vereniging Groot-Rotterdam heeft maar liefst 11.500 leden. Met 11.500 hectare water in de gemeente, is er 1 hectare water per visser beschikbaar.


Algemeen bestuurslid van de Hengelsportvereniging Groot-Rotterdam Peter de Jong ontvangt bloemen van de beursmanager van Visma: Erika Bronkorst

De gemeente Rotterdam beschikt over zowel viswater in de stad, als in de vrije natuur. Een aantal commissies houdt zich bezig met het behouden en verbeteren van onder andere de bereikbaarheid van het verenigingswater, de visstand en het leefmilieu van de vissen en controle op veiligheid en misstanden aan de waterkant.

Marit Meier van het Hoogheemraadschap: “In Rotterdam hebben we een van de eerste visveilige gemalen van Nederland aangelegd waar vissen veilig doorheen kunnen. Een speciale vistrap in de Kralingse Plas zorgt ervoor dat vissen een apart gelegen paargebied kunnen bereiken. Dit bevordert de waterkwaliteit en de visstand.”

Voor elke visser wat wils in Rotterdam

Dat vissers enthousiast zijn over de gemeente Rotterdam blijkt uit de hoge waardering die zij geven. Zo scoort de diversiteit aan vis een 8,2 en de visstand een 7,9. Er is ook veel aandacht voor jeugdige vissers door middel van jeugdmiddagen en het begeleiden van jongeren met ADHD.

Voor niet-Rotterdammers wordt het ook aantrekkelijk gemaakt om in de gemeente te vissen; een kaart kost maar 5 euro, kinderen inbegrepen. Verder heeft de hengelsportvereniging een wereldkampioene in haar ledenbestand, want Ingeborg Audeneard (WK dames sportvissen) is lid bij Groot-Rotterdam. Ook is gedacht aan gehandicapte vissers waar speciale steigers voor zijn aangelegd. Er worden tevens verschillende informatieavonden georganiseerd voor verschillende typen vissers, zoals de karpervisser, roofvisser, witvisser, zeevisser en de vliegvisser.

Visma 2012

De 44e editie van de grootste hengelsportbeurs van Europa vindt nog tot en met zondag 25 maart a.s. plaats in Ahoy Rotterdam. Ruim 80 exposanten in de categorieën groothandel, detaillist, boten en toerisme presenteren hun nieuwste hengelsportaanbod aan circa 20.000 hengelsporters.

Daarnaast vinden er vele activiteiten plaats, voor zowel fanatieke als recreatieve vissers. Visma 2012 kenmerkt zich deze editie door de overgang van beurs naar event. Verder zijn er vertrouwde onderdelen op de beurs, zoals het Pure Fishing Theater met vele lezingen, de castingbaan, de Ierse Pub en de visvijver.

Kaarten zijn met korting te bestellen via www.visma.nl of op beursdagen tegen het normale tarief te koop bij de kassa van Ahoy Rotterdam. Openingstijden: vrijdag 23 maart van 10.00 – 22.00 uur, zaterdag 24 maart en zondag 25 maart van 10.00 – 17.00 uur.

Bron: Ahoy Rotterdam

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide