SportvisserREISgids Hunzedal

9505
03 apr 2012

Hengelsportfederatie Groningen Drenthe heeft samen met Sportvisserij Nederland de SportvisserREISgids Hunzedal ontwikkeld. Hierin staat de beek de Hunze centraal. De gids beschrijft 35 visstekken in het Hunzedal en maakt de sportvisser wegwijs in het fraaie grensgebied van Drenthe en Groningen.

Het woord SportvisserREISgids is geen schrijffout. De 92 pagina’s tellende Hunzedal-gids is namelijk de derde uitgave in de reeks sportvisserREISgidsen die hengelsportfederaties in samenwerking met Sportvisserij Nederland maken. De gidsen zijn bedoeld om de sportvisser wegwijs te maken langs aansprekende viswateren in een landschappelijk aantrekkelijke omgeving. Niet alleen de sportvisser heeft er veel aan, ook de vakantieganger die niet vist pikt er heel wat nuttige info uit op.

Hunzedal (Oostermoerse Vaart)

In de handzame gids staan 35 visstekken in het gehele Hunzedal (grofweg tussen Hoogezand en Tweede Exloërmond) beschreven. Het gaat om stekken aan het Zuidlaardermeer, het Drentsche Diep, de Hunze, de bovenlopen Voorste – en Achterste Diep, de kanalen Buinen-Schoonoord en Buinen-Buinerveen, delen van het Oranjekanaal en een aantal visplassen – waaronder Exloërkijl en de visplas aan de Drentse Mondenweg.

Deze zijn duidelijk op kaartjes aangegeven, inclusief de route naar de stek toe. Al het water genoemd in de SportvisserREISgids is te bevissen met de VISpas, ongeacht van welke vereniging u lid bent.

Meer dan stekken

Maar de gids is meer dan alleen een verzameling stekken. Zo hebben onder meer Het Drentse Landschap, de KarperStudiegroep Nederland en Snoekstudiegroep Nederland-België op de Hunze toegespitste achtergrondartikelen geschreven.

Daarmee wordt een tip van de sluier opgelicht over hoe je in het Hunzedal succesvol kunt vissen op diverse aansprekende vissoorten. Ook krijg je een beeld van het werk dat wordt verzet om de natuur in en rond de Hunze te herstellen. Aangezien het Hunzedal een mooi gebied is voor het hele gezin, besteedt de gids ook aandacht aan de bezienswaardigheden in de regio.

De gids is voor € 7,50 te bestellen in de webshops van Sportvisserijnederland en Hengelsportfederatie Groningen Drenthe.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.