Belgische sportvissers ontsnappen aan dood

5603
03 apr 2012

BURGHSLUIS - De bemanning van KNRM-reddingboten Koopmansdank en Fred moesten zaterdagmorgen in actie komen voor twee Belgen die met een visbootje in problemen waren gekomen bij de Oosterscheldekering. Ze waren van plan om vanuit Neeltje Jans naar Oostkapelle te varen en daar te gaan vissen.

De twee kregen motorpech waarna het stuurloze scheepje door de stroming richting kering werd getrokken. Hierbij hebben ze de veiligheidskabel gemist en kwamen met de kering in botsing. Een van hen is op de kering geklommen.

Vanaf die veilige plek alarmeerde hij de KNRM. Zijn vismaat werd met boot en al onder de kering doorgezogen. Aan de andere kant van de kering kwam de man boven water en wist zich vast te klampen aan een boei. Hierbij hing hij in het water en was genoodzaakt zijn waadpak uit te trekken omdat deze vol liep en hem dreigde mee te trekken.

De man werd door de mannen van de KNRM gered. Hij bleek zwaar onderkoeld, maar verder ongedeerd. De man is per ambulance naar het ziekenhuis in Goes vervoerd waar hij langzaam en voorzichtig weer wordt opgewarmd naar een normale lichaamstemperatuur. De andere visser bleek ongedeerd.

De boot van de onfortuinlijke Belgen is geborgen. Het scheepje is volgens een woordvoerder van de KNRM total loss. De Belgen hebben volgens de KNRM-woordvoerder veel geluk gehad dat ze het ongeluk hebben overleefd. ,,Ze zijn door het oog van de naald gekropen.''

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide