Jeugdvliegvisdag 2012 op FlevOnice (video)

4295
24 apr 2012

De Jeugdvliegvisdag die door de Vereniging Nederlandse Vliegvissers op 21 april in Biddinghuizen werd georganiseerd, was een groot succes. Zo'n100 jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar, vergezeld van zo'n 150 volwassenen, hadden zich op het terrein van FlevOnice te Biddinghuizen verzameld om nader met het vliegvissen kennis te maken.

Deze eerste Jeugdvliegvisdag werd door de VNV in nauwe samenwerking met Sportvisserij Nederland en FlevOnice georganiseerd. Zo hadden de circa 25 vrijwilligers die als jeugdinstructeur dienst deden een speciale spoedcursus jeugdbegeleiding bij Sportvisserij Nederland in Bilthoven gevolgd.

Check onderstaande video waarin één van de vliegende viskids een mooie forel drilt:

De jongeren kregen volgens een strak rooster vliegbindinstructie, werpinstructie, een bliksemcursus insectenkunde en konden tenslotte het geleerde, met een opgetuigde vliegenhengel en door hen zelf vervaardigde en door Poseidon beschikbaar gestelde vliegen, in de praktijk brengen in de prachtige forellenplas van FlevOnice. Die plas was kort tevoren door de VNV nog eens van een vers bestand aan forel voorzien. Met de reeds aanwezige 'overjarige' forellen maakte dit de kansen om een forel te vangen optimaal!

Hoewel er aan de werptechniek bij de meesten nog het een en ander bij te schaven viel, werden op aanwijzingen van de vakkundige visinstructeurs best flinke aantallen forellen gevangen. Het was voor menige jongen en menig meisje een verrassing om te ervaren hoe hard regenboogforellen aan een vliegenhengel kunnen vechten.

Vis-TV coryfee Marco Kraal reikte in de middagpauze met veel enthousiasme de mooie prijzen uit waarop iedere deelnemende jongere via een verloting kans maakte. Daaronder waren enkele complete vissets met vliegenhengels beschikbaar gesteld door Pure Fishing (Shakespeare).

Aan het slot van de dag konden de deelnemende jongeren plus hun familieleden en de meer dan 30 vrijwilligers van de VNV terugkijken op een geslaagde dag. En of dat nog niet genoeg was, ontving iedere jonge deelnemer tot slot nog een 'goody-bag' met leuke spullen, waaronder een set vliegen beschikbaar gesteld door Fly Supply en enig leesvoer over de hengelsport en het vliegvissen.

Kortom: Deze dag is voor herhaling vatbaar!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide