Huldiging kampioenen WK Kust Junioren

4412
11 jun 2012

Afgelopen vrijdag 8 juni vond in café Bellevue te Bergen op Zoom onder veel belangstelling de huldiging plaats van de wereldkampioenen Kust Junioren.







Veel trotse enthousiaste ouders, familieleden en vrienden kwamen samen om de kampioenen toe te juichen bij de huldiging door Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland.



Nol Sweep, voorzitter van Sportvisserij Zuidwest Nederland, sprak als eerste de jeugdige wereldkampioenen toe en beloonde namens zijn federatie de teamleden met een digitale fotolijst en een dag bootvissen.

Joop Bongers, directeur van Sportvisserij Nederland, prees in zijn speech de unieke prestatie. Vorig jaar werd in Italië nog het brons behaald en nu werden zowel met het team als individueel goud gepakt. Dit in Montenegro, een land ver weg met vreemde vissoorten zoals girelli's, sargo's, dorades en mormora's. Je moet dan van goede huize komen om in  chocomelbruin water door het noodweer, vissend tussen rotsen iedereen te kunnen verslaan. En nog wel met overmacht! "Het was geen Luctor et emergo (ik worstel en kom boven, zoals men in Zeeland zegt), maar Veni, vidi, vici (ik kwam, zag en overwon, aldus de Romeinse keizer Caesar)", zei directeur Joop Bongers. Vervolgens kregen alle teamleden de zilveren erespeld van Sportvisserij Nederland opgespeld. Een belangrijke onderscheiding vanwege hun verdiensten voor de landelijke hengelsport. Ook werd hoofdsponsor Spro bedankt voor de steun.

In zijn dankwoord namens het team gaf coach Henri Karremans aan dat het succes van de Nederlandse juniorenploeg niet mogelijk was geweest zonder de goede voorbereidingen en training op de Zuid-Europese visserij én het uitstekende materiaal van sponsor Spro.



Nol Sweep overhandigt aan coach Henri Karremans een cheque voor een dag bootvissen met het hele team.




Wereldkampioen Jeromy van Houdt krijgt de zilveren erespeld door een trotse directeur Joop Bongers opgespeld.


De wereldkampioenen samen met hoofdsponsor Spro.













Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.