Hét Visblad online juli (video's)

3662
21 jun 2012

De zomer staat officieel op het punt te beginnen en wij zijn er helemaal klaar voor. De juli editie van Hét Visblad valt een dezer dagen namelijk weer bij de abonnees in de bus. Dit nummers is goeddeels gevuld met typische zomervisserijen als winde aan de oppervlakte, geep op zijn Belgisch, karper op de vlieg en snoeken met dood aas (ja, ook die visserij kan 's zomers prima).

Na dit Visblad te hebben gelezen, kun je dus mooi aan de slag om die lange, warme zomeravonden (die nu toch echt een keer hun opwachting zouden moeten maken) ook nog eens flink visrijk te maken.

Voor het bewegende plaatje bij het praatje, zijn we twee keer met onze cameraman Sytse op pad geweest. In de Vraag het aan Ed van deze maand deden we dat met André Louman. Hij had geen vraag ingestuurd, maar ging als winnaar van de hoofdprijs in het Visblad lezersonderzoek (dat eerder dit jaar plaatsvond) met Ed op stap.

André's voorliefde voor actief vissen, deed Ed besluiten om hem mee te nemen naar de Nederrijn. Daar gingen ze met een flink aantal witte broden achter de winde aan. Spektakel aan de oppervlakte! Klik op het plaatje hieronder voor de video.

Vraag het aan Ed: oppervlakkig op winde vissen

In de Visblad TV van deze maand hebben we een soort van Nederlands-Belgische co-productie. Onze zuiderbuur Ludo den Hond vist al jarenlang op geep in de Oosterschelde. In de loop der tijd heeft hij zijn techniek steeds verder aangescherpt. Zo vist hij niet met gerookte zalm, maar met een dun reepje Pacifische zalm als aas op Belone belone. Dat doet hij met licht materiaal zodat de geep als sportvis volledig tot zijn recht komt. Nieuwsgierig naar zijn verhaal, togen we naar Zeeland. Daar deed Ludo zijn visserij uit de doeken en ons versteld staan met zijn vangsten.

Visblad TV: met zalm op zilveren snavels

Vanzelfsprekend is ook de rest van de artikelen in Hét Visblad weer meer dan de moeite waard. Want wat dacht je van een masterclass dobbers uitloden van Dieter Friederichs? Deze zowel nationaal als internationaal gelouterde wedstrijdcrack laat zien hoe je de meest gebruikte typen dobbers haarfijn uitloodt. In de karperrubriek duiken we de blubber in met Mario Taal. Hij legt uit hoe je als karpervisser het beste kunt anticiperen op zachte prutbodems. Snoeken met dood aas in de zomer? Gert-Jan Vermeij doet haast niet anders. Op basis van zijn kennis en ervaring moet het jou ook lukken om Esox lucius te vangen aan een ijsje met vissmaak. Ook in de vliegvisrubriek is het dit keer karper wat de klok slaat. Edwin Kerssies trekt er in de zomer met de carpbol op uit om op zicht zoetwatervarkens te vangen. En met succes. Voeg hier de vaste rubrieken aan toe en je bent leestechnisch wel weer even onder de pannen.

Abonnement

Heb jij nog geen abonnement op Hét Visblad? Voor slechts € 11, 95 per jaar ontvang je hét magazine voor de Nederlandse sportvisser twaalf keer per jaar. Dat is nog geen euro per maand! Bovendien mag je ook nog een welkomstgeschenk van Sportvisserij Nederland uitkiezen. Klik hier voor een abonnement.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.