Meerlandenwedstrijd in Italië

5914
28 jun 2012

Vrijdag 6 en zaterdag 7 juli doet Nederland mee aan de Tournoi de l’Amitié, of te wel de Meerlandenwedstrijd Zoetwatervissen in Italië. Andere deelnemende landen zijn Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg, Duitsland en natuurlijk thuisland Italië en gevist wordt in de rivier de Arno bij Florence.

Hetzelfde parkoers waar in 2011 het WK Dames werd georganiseerd en waar onze Nederlandse ‘meiden’ zo goed presteerden en Ingeborg Audenaerd zelfs tot Wereldkampioene werd gekroond. Dan wordt van onze mannen natuurlijk ook het nodige verwacht, al zijn de Italianen vanzelfsprekend favoriet.

De wedstrijd begint beide dagen om 10.30 uur en eindigt 13.30 uur en de te verwachten vissoorten zijn vooral kleine witvis zoals alver, maar ook karper, giebel en kopvoorn.

De Sportvisserij Nederland-equipe bestaat uit Frans van Berkel, Patrick Broekhuizen, Arjan Klop, Thijs Lupsen, Christian Surquin, Luc de Werd en de coaches André Schipper en Stefan Verhoeven. Mannen die uitstekend overweg kunnen met de lange vaste hengel en matchhengel, terwijl alle teams op woensdag en donderdag op het parkoers hebben kunnen trainen.

Het Nederlandse team werd zowel in 2011 (Courtavon, Frankrijk) als in 2010 (Kootstertille, Nederland) eerste bij deze wedstrijd.

www.sportvisserijnederland.nl/sportvissers/wedstrijden/default.asp?page=uit_en_verslag&id=930
www.sportvisserijnederland.nl/sportvissers/wedstrijden/default.asp?page=uit_en_verslag&id=835

   
Meindert de Boer (linksonder foto van de ploeg) wordt vervangen door Thijs Lupsen

 

  

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.