Duikers en sportvissers doen beroep op gezond verstand

5371
31 jul 2012

De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en Sportvisserij Zuidwest Nederland roepen sportvissers op om niet te ankeren of aan te meren onder de Zeelandbrug. Aanleiding is dat nog steeds kleine boten met sportvissers tijdens de stroomkentering het anker uitgooien bij of tussen de twee pijlers aan de noordkant van de Zeelandbrug.

Dit is een van de meest populaire duikplaatsen in Zeeland en de activiteiten van de vissers zijn potentieel gevaarlijk voor de duikers beneden hen.

Geragscode

Duikers en sportvissers hebben vorig jaar een gedragscode opgesteld om begrip te vragen voor elkaars positie en om gevaarlijke situaties te voorkomen. Niettemin zitten duikers en sportvissers bij de Zeelandbrug nog steeds in elkaars vaarwater -- door het rijke onderwaterleven heeft de locatie op beide groepen een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Sportduikers maken zich grote zorgen dat zij tijdens het duiken worden geraakt door een draaiende schroef, een anker, vislood of vishaak.

-> Lees het hele bericht op de website van Sportvisserij Zuidwest Nederland

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.