Strengere aanpak visstroperij

8413
08 aug 2012

Eind juni heeft de Eerste Kamer een aanpassing van de Visserijwet aangenomen om visstroperij strenger te kunnen bestraffen. De straffen worden verhoogd en de opsporingsmogelijkheden uitgebreid.

Stroperij met beroepsvistuigen kan vanwege de grootschalige onttrekking immers een erg nadelige invloed hebben op de visstand. Tegelijkertijd kan er illegaal veel geld mee worden verdiend. Stroperij wordt daarom strafbaar gesteld als economisch delict. Een maximale straf van drie maanden hechtenis of een boete van 19.000 euro wordt hiermee mogelijk.

Verder mogen opsporingsambtenaren met de nieuwe regels zelf vistuigen ophalen en visbunnen openen. Ook het vissen met de hengel of peur zonder toestemming van de visrechthebbende (zwartvissen) wordt een economisch delict. Voor grove overtredingen door sportvissers (zoals het meenemen van teveel snoekbaars, in het bezit hebben van paling of ondermaatse zeebaars) kunnen hiermee ook aanzienlijk zwaardere straffen worden opgelegd.

Bron: Hét Visblad

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide