Ingeborg Audenaerd verdedigt wereldtitel (video)

4854
22 aug 2012

Voor regerend individueel wereldkampioen Ingeborg Audenaerd is het WK in Leeuwarden extra speciaal. Aan het Van Harinxmakanaal heeft zij de kans om in eigen land haar titel te verdedigen. Dat brengt ook de nodige druk met zich mee.

“De verwachtingen voor het gastland zijn natuurlijk hooggespannen”, beseft Ingeborg. “Maar daar kan ik me redelijk goed voor afsluiten. Ik focus me op het vissen en ben dan met niets anders bezig. Daarbij is het ook leuk dat familie en vrienden nu eens zo’n wedstrijd van dichtbij mee kunnen maken. Vaak zit je voor grote toernooien ver weg in het buitenland.”

Het doel van Ingeborg is duidelijk: “Dit jaar nog eens wereldkampioen worden en ook als team voor de winst gaan. Dat zal echter nog niet gemakkelijk worden. Het Van Harinxmakanaal is een mooi, maar ook lastig water. Bovendien is de concurrentie sterk met toplanden als Engeland, Italië en België. Die beheersen de visserij op dit soort wateren ook perfect. Het is ondanks het thuisvoordeel dus zeker geen gelopen race.”

Daarbij zal volgens Ingeborg de kleine vis de boventoon voeren en met de matchhengel gevangen brasems, bonusvissen van 1 tot 2 kilo, de doorslag geven. “Vooral die laatste visserij is behoorlijk specialistisch. Het wordt dus een interessant WK waar zowel ik als de rest van het damesteam reikhalzend naar uitkijk. Het wordt een mooie week met hopelijk een fantastisch slot.”

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.