Wind en scheepvaart spelbrekers bij trainingen WK Dames Zoet 2012

5391
23 aug 2012

De visserij bij de trainingen voor het WK Dames 2012 is nog steeds moeilijk. De harde wind en de beroepsvaart maken de omstandigheden er niet gemakkelijker op voor de deelneemsters. Ook de vis liet het op de derde trainingsdag wat afweten. Rustig blijven en doorvissen is het devies van wereldkampioen Ingeborg Audenaerd.

De strategieën veranderen gedurende de week. Zo vissen de Fransen op ‘half water’ om de kleine vis te zoeken. Regelmatig wordt een bolletje voer of vers de vase gebracht om de vis te activeren. De Engelse deelnemers doen het rustig aan. Ze zitten in Box 1, een box die waarschijnlijk niet in het wedstrijdparcours opgenomen wordt. Daar weten ze slechts enkele vissen te vangen. Alle deelnemers zijn nog zoekende naar de juiste strategie. Er wordt veel gewisseld en alles moet uit de kast op zoek naar de aanpak die werkt.

Rustig blijven

Dan is het mooi om te constateren dat er ook een deelneemster is die rustig en geconcentreerd doorvist en zich van alle drukte weinig aantrekt. Ook vandaag heeft Ingeborg Audenaerd weer vis. Het zijn er niet veel, maar ze weet elke keer weer vis te vinden. "Gewoon rustig blijven en doorvissen. Ik heb vertrouwen in wat we doen en op de wedstrijddagen blijven de tankers weg. Dan kunnen we zien of onze strategie ook daadwerkelijk werkt. Tot die tijd maak ik me niet al te druk. Dat zit niet in mijn aard."  Het Franse team is blij om te horen dat de tankers op de wedstrijddagen weg blijven. "Als de grote boten daadwerkelijk wegblijven, dan hebben we vertrouwen in onze routine",  aldus de Franse coach.

Ondanks de lastige visserij wist Ingeborg Audenaerd de vis toch weer te vinden.

Wethouder op bezoek

Dat de sportvisserij indruk maakt met deze vorm van wedstrijdsport mag duidelijk zijn. Wethouder Doeke Fokkema (Tytsjerksteradiel) is zeer onder de indruk van al het sportgeweld. Het is prachtig om te zien hoe de sportvissers omgaan met de sport. Dhr. Fokkema is vooral een man van de breedtesport in de gemeentes. Maar deze topsport is mooi uithangbord voor veel jeugd om ook aan de waterkant te zitten. Fryslân mag trots zijn op dit evenement, goede promotie voor de sport en voor Fryslân. Fokkema spreekt zijn wens uit om het sportvissen via breedtesportprojecten te integreren. ‘Wij hebben een kennismakingsproject voor scholen in onze gemeente. Het project ‘Hart voor sport’ brengt de sporten bij onze scholen. De sportvisserij verdient daarin ook een plaats’.

Wethouders Doeke Fokkema (Tytsjerksteradiel) bezocht de training en toonde zich zeer onder de indruk van hetgeen zich afspeelt aan de oevers van het Van Harinxmakanaal.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.