De vissende vrouw (video)

5579
24 aug 2012

Het WK Dames Zoet in Leeuwarden is natuurlijk een 'all girls' event. Een kleine honderd vrouwen uit vijftien landen bindt dit weekend aan het Van Harinxmakanaal de strijd met elkaar aan. Dit toont nog maar eens aan dat vissen niet langer een traditionele mannensport is.

Onder sportvissers kom je steeds vaker vrouwen en meisjes tegen. De trend dat het sportvissersgilde steeds meer vrouwen telt, is al enkele jaren zichtbaar.  De VISpascijfers laten zien dat de hengelsport onder deze groepen sterk in de lift zit. Zo waren in 2011 ruim 27.000 meisjes en vrouwen lid van een hengelsportvereniging. Voor dit jaar is de verwachting dat er 30.000 vrouwelijke sportvissers een VISpas zullen aanschaffen.

Deze trend doet zich niet alleen in Nederland voor. Ook in andere landen zit het aantal vrouwelijke sportvissers over het algemeen behoorlijk in de lift. Met vijftien landen van over de hele wereld die zich hebben verzameld aan de oevers van het Van Harinxmakanaal, maakte onze cameraploeg een rondje langs het parcours om te informeren naar hoe het zit met de vissende vrouwen in het buitenland.




Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.