Verslag WK Dames Zoet 2012 (video + foto's)

10880
31 aug 2012

Op het WK Zoetwatervissen voor Dames in Leeuwarden heeft het Nederlandse team de bronzen plak veroverd. Individueel greep Ingeborg Audenaerd met een vierde plek net naast de medailles. Die waren allemaal voor leden van de Tsjechische ploeg, die dankzij deze overmacht ook het goud bij de landenteams pakte.

De sterkste ploeg heeft gewonnen, zo oordeelt bondscoach Jan van Schendel. “De Tsjechen visten op beide dagen echt heel erg goed. Op zaterdag hadden ze allemaal minimaal een visje en wonnen ze drie sectoren. Ook toen er op zondag meer werd gevangen zaten ze goed in de vis en wisten ze weer drie keer hun vak te winnen. Als je in beide omstandigheden zo overduidelijk de sterkste ploeg bent, dan verdien je de zege dubbel en dwars.” Met het goud voor Jana Gresova, zilver voor Barbora Bacinova en brons voor Klara Zahradkova in het individuele klassement onderstreepten de Tsjechen hun suprematie op het WK.Jan van Schendel overziet de verrichtingen van de Nederlandse dames

Prachtig resultaat

De Nederlandse dames deden het prima door achter Tsjechië en Zuid-Afrika het brons te veroveren. “Dit is een prachtig resultaat en een van de beste prestaties die ooit met een damesteam is geleverd”, zegt bondscoach Jan van Schendel verheugd. Hij prijst de prestatie van het team dat ondanks de lastige omstandigheden – een last-minute verandering in de samenstelling van de ploeg en de moeilijke visserij aan het Van Harinxmakanaal als gevolg van de drukke scheepvaart tijdens de trainingsweek – toch een mooi resultaat wist neer te zetten. “Vooraf was een vijfde plaats de doelstelling, dus dan voelt het brons als een overwinning.”


De Nederlandse dames veroverden het brons, een mooie prestatie

Goede start

Oranje deed vooral op zaterdag goede zaken. Zo wist Anja Groot met de vangst van drie brasems een eerste plaats in haar sector te scoren. Ingeborg Audenaerd deed het met een twee in haar vak ook zeer verdienstelijk en ook Loraine Vermeulen (3) en Chantal Mensink (6) deden goede zaken. Pechvogel was Melissa Krijgsman. Zij haakte twee brasems, maar helaas schoten beide vissen tijdens de dril los zodat ze een nul noteerde.


Dramatisch moment voor Melissa

Doordat dit lot ook vijf andere landen trof, viel de schade nog mee en stond Nederland na dag één op de tweede plaats. Ook in het individuele klassement meldde Oranje zich vooraan met een tweede plaats voor Anja Groot.

Terugval

Op zondag trok Ingeborg Audenaerd haar sterke optreden van een dag eerder door met de winst in haar sector. Dit gebeurde mede dankzij een brasem die zij een minuut voor het eindsignaal in het net wist te krijgen. Anja Groot kon de troef van de matchhengel op dag twee niet uitspelen. De harde stroming in combinatie met een sterke wind maakten het onmogelijk om met de matchdobber te vissen. Een teleurstellende tiende plek was het resultaat. Kaylee Goedhardt noteerde een vier, Chantal Mensink een acht en Loraine Vermeulen een dertien. Het ontbreken van de grote brasems bij vier van de vijf teamleden zorgde ervoor dat Nederland een stapje naar beneden moest doen in het algemeen klassement. Dit ten faveure van het verrassende Zuid-Afrika dat doorgaans in de achterhoede eindigt.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.