Nederlands Kampioenschap Feedervissen in Kanaal Gent-Terneuzen

5282
04 sep 2012

Komende zaterdag 8 september wordt aan het bekende Kanaal Gent-Terneuzen het Nederlands Kampioenschap Feedervissen gehouden. Een fantastisch evenement om zeker ook als toeschouwer te bezoeken. Te meer omdat de oranje-toppers die dit jaar in België zo prachtig goud wonnen op het WK Feedervissen ook nu aanwezig zijn bij het nationaal kampioenschap in het dit keer zoete Zeeland.

Het wedstrijdparkoers ligt zaterdag ten noorden van Westdorpe aan de oostzijde van het kanaal langs de Zeedijk tussen de Passluis en Axelse Vlakte.
Plaats van samenkomst en prijsuitreiking (circa 16.30 uur) is Cultureel Centrum De Halle aan de Rooseveltlaan in Axel. De wedstrijd begint na een voorbereiding van een uur om 10.00 uur en eindigt 15.00 uur.

Al bij wedstrijden van de Nationale Topcompetitie Feedervissen bleek het kanaal Terneuzen-Gent een uitstekende locatie voor feederwedstrijden. Er is een goede visstand met brasem groot en klein, maar ook prachtige voorn en winde en zelfs harder. En, de vis is zowel ver van de oever als dicht(er)bij te vangen. Kortom, gevarieerde mogelijkheden en vandaar de keuze van dit water voor het NK.

Bij het feedervissen gebruikt men voerkorven met lokvoer en daarachter een onderlijn met haakje en aas. Meestal maden en madepoppen (casters), wormen, muggenlarven en zaden zoals maïs. In plaats van een dobber signaleert bij het feedervissen de dunne gevoelige hengeltop de aanbeten van vissen. Lijnen en onderlijnen moeten volgens het internationale wedstrijdreglement zo zijn geconstrueerd dat de vis bij eventuele lijnbreuk niet met de voerkorf verbonden blijft.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide