Veel vis verwacht op WK Vissen voor Senioren in Tsjechië

5227
14 sep 2012

Amper drie weken nadat de Tsjechische vrouwen op het Wereldkampioenschap Dames in Friesland alles wonnen wat er te winnen viel, mag Nederland nu naar Tsjechië. Daar wordt namelijk op zaterdag 15 en zondag 16 september aan de Morava bij Uherké Hradiste het Wereldkampioenschap Zoetwatervissen voor Senioren gehouden.

Klik hier voor het verslag van de 5e trainingsdag

Sportvisserij Nederland is er met het Nationale team, met vele gelouterde internationals, bestaande uit Jo Adriolo, Stefan Altena, Bert Aufderhaar, Dieter Friederichs, Jurgen Spierings, Christian Surquin en de coaches Jan van Schendel, Stefan Verhoeven en Jack Valkenburg. En, uiteraard gaan we voor een podiumplaats. Al is de concurrentie groot en kun je vandaag de dag niet meer spreken van ‘slechte landen’. Engeland, Italië, Hongarije en zeker ook het thuisland zijn echter favoriet voor de titel. Maar, zoals we in Leeuwarden hebben gezien, kunnen outsiders gemakkelijk met de eer gaan strijken.

Na de officiële trainingswedstrijd op vrijdag zijn beide wedstrijden op zaterdag en zondag na een voorbereiding van twee uur van 10.00 tot 14.00 uur en volgt op zondag om 18.00 uur de huldiging van de kampioenen.

De Morava in het zuidoosten van het land is een traag stromende rivier met een gemiddelde breedte van 60 meter en een diepte van 2,5 tot 3 meter. De visstand bestaat uit massaal aanwezige alver, een klein visje waar wedstrijdvissers zomaar een paar honderd van kunnen vangen, brasem groot en klein, blankvoorn, barbeel, blauwneus, karper en meerval. Vissoorten die ons niet vreemd zijn en die zich mits niet te groot prima lenen voor ‘onze’ manier van vissen met de lange vaste hengel, match- en bolognesehengel.

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide