Finale Topcompetitie Sportvissen 2012 Kanaal Gent-Terneuzen

4784
18 sep 2012

Nog twee spannende wedstrijden te gaan en dan weten we wie de winnaars zijn van de Nationale Topcompetitie 2012. Werd de finale in 2011 aan de Lage Vaart gehouden, dit jaar vist de Nederlandse wedstrijdtop op zaterdag 22 en zondag 23 september aan het Kanaal Gent-Terneuzen.

Het parkoers, waar recentelijk ook de Topcompetitie Feedervissen werd gehouden, ligt aan de oostzijde van het kanaal. Beide dagen wordt na een voorbereiding van twee uur gevist van 11.00 tot 15.00 uur en volgt circa 17.00 uur in Cultureel Centrum De Halle in Axel de prijsuitreiking.

In totaal doen dit jaar 157 wedstrijdvissers met een licentie mee aan de Nationale Topcompetitie. Zij zijn verdeeld in de categorieën Senioren A-divisie (50), B-divisie (43), Junioren onder 18 jaar (10), Beloften onder 23 jaar (19), Dames (10) en Veteranen (21). Zodoende kent straks op zondag elke categorie z’n eigen kampioen. Ook zijn er deze keer vier dagdeelnemers zonder licentie die graag ervaring opdoen en de sfeer van de topcompetitie willen proeven, maar alleen in aanmerking kunnen komen voor één van de mooie dagprijzen.

Naast winnen is het vooral belangrijk voor de deelnemers met licentie om zich binnen hun categorie te plaatsen voor de Nationale Selectie waaruit de bondcoaches later dit jaar de vissers kiezen die in aanmerking komen voor deelname aan het Wereldkampioenschap, EK en andere internationale viswedstrijden.

Bij de Nationale Topcompetitie mag uitsluitend gevist worden met vaste hengels tot maximaal 13 meter lang en match- en bolognesehengels voorzien van dobbers. Aas bestaat veelal uit muggenlarven (vers de vase), maden, madepoppen (casters), wormen en maïs.

Het 150 meter brede Kanaal Gent-Terneuzen kent een goed bestand aan brasem, voorn, kolblei en baars. Maar, je moet niet vreemd opkijken als ineens een platvis als de bot het aas heeft gepakt of een immens sterke harder. Bij de kant bedraagt de diepte circa 2 meter, maar op 13 meter van de oever is die al gauw 4 meter.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide