Kans op Gouden Kalf voor docu V.I.S.S.E.N.

4436
01 okt 2012

Op het Nederlands Film Festival 2012 – dat van 26 september tot vrijdag 5 oktober in Utrecht wordt gehouden – maakt de documentaire V.I.S.S.E.N. een serieuze kans in de strijd om het Gouden Kalf. Dit is de hoogste Nederlandse filmonderscheiding.

In de categorie Beste Lange Documentaire staat de docu van de gebroeders en filmmakers Pieter-Rim en Maarten de Kroon voorlopig op de derde plaats, van de in totaal 41 documentaires die er op het festival draaien.

V.I.S.S.E.N. en de overige films zijn nog tot aanstaande vrijdag 5 oktober te zien op het festival in Utrecht. Bezoekers krijgen na afloop van de film een stemkaart waarmee ze hun stem uit kunnen brengen. Sportvissers die de documentaire – die 28 mei j.l. op Nederland 2 werd uitgezonden – op tv hebben gemist, krijgen hiermee een mooie kans om de docu te bekijken én meteen op deze sportvisdocumentaire te stemmen. V.I.S.S.E.N. draait op het Film Festival deze week nog op:

  • Dinsdag 02-10 – 14:00 uur - Louis Hardloper
  • Donderdag 04-10 – 14:00 uur - Wolf City 1

Tickets zijn te bestellen via www.filmfestival.nl/publiek/films/vissen en aan de kassa van het Festival paviljoen. Kortom: als sportvisser ga je snel naar het Nederlands Film Festival in Utrecht en stem je op V.I.S.S.E.N. als beste documentaire!

Docu V.I.S.S.E.N.

V.I.S.S.E.N toont de Nederlandse sportvisser en de vissen in hun eigen habitat. Boven en onder water, op het IJ, aan de kust, op de Noordzee, midden in de stad, in de polders en langs meren en rivieren. Daarmee geeft de film een verrassend beeld van de parallelle wereld van de sportvisser. Onthullend en komisch voor de niet-visser. V.I.S.S.E.N gaat over de vraag wat de visser beweegt. Waarom vissen mensen? Wie zijn dat, die vissers? Is vissen een hobby, een sport, een vlucht, of is vissen als jagen, een onontkoombaar oeroud instinct? Wat gaat er door je heen als je een vis vangt, of als je níets vangt?

Check hier de trailer:

In de bioscoop
V.I.S.S.E.N is een film van regisseur Pieter-Rim de Kroon en scenarioschrijver Maarten de Kroon. Na de veelbekeken televisie uitzending van V.I.S.S.E.N op Nederland 2 eind mei, is de film – uitgebracht door Amstelfilm – vanaf 30 augustus ook op het grote doek in de Nederlandse bioscopen te bewonderen. Over een herhaling op televisie is nog niets bekend. De gebroeders De Kroon maakten samen ook de documentaire HOLLANDS LICHT, welke eerder bekroond is met het Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.