Meerval leidt tot waar feest aan boord (video)

8281
11 okt 2012

Voor sommigen is het de stilte in de natuur, voor anderen de gezellgheid met een vismaat. En weer andere zweren bij sportvissen als therapie. De vismaten in deze video laten de ultieme sportvisbeleving zien.

Op MijnVISmaat kwamen we op 7 oktober een aantal enthousiastelingen tegen die een mooie vangst doen. In hun boot barstte een waar feest los. Niet zo gek met anderhalve meter meerval aan je plugje. Het levert mooie videobeelden op...

 

Jouw vangst in Hét Visblad!

Wat ons betreft een perfecte aankondiging voor de maandelijkse MijnVISmaat Top-5. Elke maand vind je vanaf nu namelijk een overzicht met 5 bijzondere, mooie of grote vangsten op deze website. Uit die top-5 wordt maandelijks minimaal één vangst gepubliceerd in Hét Visblad.

Het enige dat je hoeft te doen is je vangsten te registreren op MijnVISmaat. Dat kan via de website www.mijnvismaat.nl, app (Android/ iPhone) en mobiele site. Zorg wel dat je er een goede foto en korte toelichting bij zet. Stekinformatie wordt uiteraard niet vermeld.

Check hieronder de video. Het echte feest begint vanaf 09:30. Dat is beleving! Proficiat mannen! En bedankt voor jullie registratie op MijnVISmaat! En de vis is uiteraard netjes teruggezet door de mannen.

Meerval in visserijwet

De Europese meerval is per 1 oktober uit de Flora- en faunawet gehaald en onder de werking van de Visserijwet 1963 gebracht. Dit betekent dat er actief op de meerval mag worden gevist. Om het bestand te beschermen, geldt er wel het hele jaar rond een gesloten tijd (=terugzetplicht). Iedere gevangen meerval moet dus nog steeds direct worden teruggezet.

-> Meer over de wijzigingen van de visserijregels

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide