Unieke samenwerking natuur en recreatie

5905
16 okt 2012

Natuur en recreatie organisaties hebben de handen ineen geslagen om het maatschappelijk belang te onderstrepen van natuur & landschap en om duidelijk maken dat een breed gedragen natuurwet nodig om in de toekomst te komen tot een evenwichtig natuur beleid.

Het wetsvoorstel van Staatssecretaris Bleker voor een nieuwe natuurwet is controversieel verklaard door de Tweede Kamer. Het debat over wat natuur in Nederland nou precies is, welke bescherming het verdient en hoeveel het mag kosten heeft daardoor extra tijd gekregen om eens goed gevoerd te worden. Dit is reden voor organisaties uit de natuurbeweging en de recreatiesector om in een gezamenlijke brief (pdf) zelf het maatschappelijke belang te duiden en het nieuwe kabinet op te roepen hiervan werk te maken.

Uniek? Ja zeker, omdat een half jaar geleden natuur en recreatie organisaties nog tegenover elkaar in de loopgraven zaten. Nog nooit is er vanuit zo'n bijzondere coalitie zo'n krachtig en breed maatschappelijk signaal vanuit de samenleving gegeven naar onze volksvertegenwoordigers over het toekomstig gewenste natuurbeleid.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide