Groningse dierenbeulen opgepakt

10746
26 okt 2012

Twee vissers uit Groningen zijn woensdagavond in het Friese Burgum opgepakt wegens dierenkwelling en overtreding van de Visserijwet.

Bij een controle bleken de mannen van 62 en 70 jaar bijna driehonderd vissen bij zich te hebben. Die zaten in twee tassen. Het grootste deel van de dieren was al dood. De nog levende vissen zijn teruggezet in het water.

Tegen de mannen is proces verbaal opgemaakt.

Bron: RTV Noord

Noot van de redactie:

Deze manier van vissen, bekend als 'rallyvissen' (ook wel 'tasvissen' genoemd) is een bijzondere vorm van wedstrijdvisserij die haar oorsprong in Groningen kent. Hierbij wordt in een uitgestrekt gebied gevist en wordt de vis niet teruggezet in hetzelfde water, maar dood meegenomen voor de bepaling van de uitslag. Deze vorm van visserij wordt niet gezien als een sportvisserijactiviteit omdat er geen aandacht is voor het welzijn van de vis. Deze methode van vissen is voor VISpashouders dan ook verboden.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.