Visserijkundig Onderzoek park Kienehoef Sint Oedenrode

4377
16 nov 2012

Op verzoek van de Eerste Rooyse Hengelsportvereniging (ERHV) uit de gemeente Sint Oedenrode, zal Sportvisserij Nederland op dinsdag 20 november 2012 een onderzoek naar de visstand van de ‘wateren in het park Kienehoef te Sint Oedenrode’ uitvoeren.

Met de resultaten van het onderzoek hoopt de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in wateren in het park Kienehoef te Sint Oedenrode. Het onderzoek wordt uitgevoerd naar aanleiding van sterk teruggelopen vangsten en de explosieve ontwikkeling van waterplanten in de noordelijke vijver. In sommige jaren treedt ook algenbloei op. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen, welke lengteklassen aanwezig zijn en of de vis in een goede conditie is.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. Daarbij zijn sportvissers natuurlijk benieuwd of ‘de gigant die altijd weet te ontsnappen’ er misschien ook bij zit. Dit onderzoek start om 09.30 uur nabij de kinderboerderij aan de klothal, bereikbaar via de Beatrixstraat te Sint Oedenrode.

De Eerste Rooyse Hengelsportvereniging telt ca. 300 leden die regelmatig een hengel uitwerpen in hun geliefde viswater. In totaal telt Nederland ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 700 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op binnenwater.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide