Samenstelling Internationale Teams Zoet 2013

6613
18 dec 2012

Nationale teams welke waren samengesteld uit de Nationale Selecties 2012 hebben in het afgelopen jaar prachtige resultaten behaald. Onze Feeder-ploeg die wereldkampioen is geworden, een schitterende 3e plek op het WK dames, een overwinning van onze 6-landenploeg in Italië en prima team en individuele resultaten op de IAM in Brandenburg zijn een kleine greep uit de hoogtepunten. Ondanks dat er hier en daar een tegenslag was, wat hoort bij de wedstrijdsport, staat Nederland op de wereldranglijst bij veel hengelsportdisciplines in de top 5.

Het team van coaches heeft vanuit de Nationale Selecties Zoetwater c.q. Feeder de teams samengesteld die Sportvisserij Nederland in 2013 gaan vertegenwoordigen. Uiteraard is daarbij, naast de ranking in de Nationale Topcompetitie rekening gehouden met de geleverde prestaties en gedrag tijdens wedstrijden in zowel binnen- als buitenland.

Bij het maken van de keuzes is het uitgangspunt dat de individuele sporters samen een team vormen. Deelnemen aan internationale wedstrijden onder de vlag van Sportvisserij Nederland gebeurt altijd als (landen) team. Ook volgens de normen van NOC-NSF beoefen je met het nationale team een teamsport. Het gaat zoals zij het omschrijven immers bij deze wedstrijden om het gezamenlijk behaalde resultaat.
Teamleden moeten elkaar aanvullen op kunde, ervaring en karakter, kortom ze moeten complementair zijn. Op deze manier krijg je een team dat beter is dan de afzonderlijke individuele kwaliteiten bij elkaar genomen.

Enkele andere belangrijke eigenschappen waarop geselecteerd wordt, zijn:

- Ervaring, ontwikkeling, inzet en zelfredzaamheid.
- Beheersen van technische (basis) vaardigheden.
- Het snel eigen maken van nieuwe technieken (Talent).
- Collegiaal en sociaal. Teambelang voor eigenbelang.
- Fysieke, mentale en geestelijke gesteldheid.
Een aantal verkiesbare sporters die in 2012 nog deel uitmaakte van een nationale ploeg is daar dit jaar (tijdelijk) niet in opgenomen. Deze sporters hebben wij persoonlijk op de hoogte gebracht van de reden van onze keuze.

De teams zijn bekend (zie bijgaand document) en we hebben veel zin in de komende kampioenschappen. In ons achterhoofd hebben we een aantal verbeterpunten waar we hard aan gaan werken. Alvervisserij en een zo open mogelijke communicatie horen daar absoluut bij. Maar voorop staat het plezier wat we allemaal aan onze sport beleven.

De keuzes die we als coaches hebben gemaakt zijn altijd onder voorbehoud. Indien we vinden dat een bepaalde situatie daarom dringend vraagt behouden we ons het volledige recht voor om een teamsamenstelling te veranderen of aan te passen. Deelname aan de Topcompetitie 2013 is conform art. 24 van de Algemene Voorwaarden een voorwaarde voor afvaardiging naar een internationale wedstrijd.

Internationale Teams Zoet - Feeder 2013

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide