Allereerste NK ijsvissen in het Kuinderbos (video)

6410
22 jan 2013

Op donderdag 24 januari a.s. vindt het allereerste NK IJsvissen plaats in het Kuinderbos! De organisatie ligt in handen van Staatsbosbeheer en Sportvisserij Oost-Nederland. Er is plaats voor 25 deelnemers.

Boswachter Harco Bergman heeft net enige ervaring met ijsvissen opgedaan in Lapland, waar hij ook een speciale ijsboor, geschikte hengels en ijshelmen heeft kunnen bemachtigen. Omdat Harco de camping in het Kuinderbos beheert, wilde hij een nieuwe winteractiviteit introduceren. IJsvissen dus!

Samen met Sportvisserij Oost-Nederland is besloten om er meteen maar een NK van te maken, de primeur in Nederland!

Voorwaarden en aanmelden

Het ijs moet minimaal 7 cm dik zijn om de wedstrijd door te kunnen laten gaan. De komende dagen blijft het vriezen en zoals het er nu uitziet, wordt de benodigde ijsdikte ruimschoots behaald.

Wat verder erg belangrijk is, is het omgaan met de gevangen vis met deze koude temperaturen. Dierenwelzijn staat voorop en een van de voorwaarden van de wedstrijd is dat de gevangen vis zo snel mogelijk moet worden teruggezet in het water. Het wedstrijdreglement wordt woensdag bekend gemaakt.

Meedoen? Geef je dan snel op via info@sportvisserijoostnederland.nl of h.bergman@staatsbosbeheer.nl

Team Vis TV ook aanwezig

Zeer waarschijnlijk zullen Ed Stoop en Marco Kraal ook aanwezig zijn voor opnames van Vis TV. Deze heren hebben overigens in 2009 al de nodige ervaring met ijsvissen opgedaan:

Klik hier voor een radiofragment op RTV Oost over het NK IJsvissen in Kuinderbos.

Bron: Sportvisserij Oost-Nederland

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide