Rotterdam actieve Hengelsporthoofdstad

3840
24 jan 2013

In het kader van Roterdam Hengelsporthoofdstad 2012 organiseerde de gemeente samen met Hengelsportvereniging Groot Rotterdam (HGR) dit jaar een aantal activiteiten.

Eind oktober zaten de kinderen van de Buitenschoolse Opvang (BSO) vol spanning te luisteren naar vismeester Leen van HGR.

Hij vertelde welke vissoorten in Rotterdam voorkomen en hoe je die aan de haak kunt slaan. Gelukkig vertelde hij er ook bij hoe je dat op een goede manier kunt doen, zodat de vissen er niet te veel last van hebben. Begin november organiseerde HGR een wedstrijd Streetfishing aan de Oude Haven. Streetfishing is het vissen op roofvis zoals baars en snoekbaars in de stad. Door de regen moesten de vissers wel erg hun best doen om een mooie rover te strikken.

En weer een maandje later, begin december, opende wethouder Antoinette Laan de fototentoonstelling ‘Beste visstekkies’ en maakte twee prijswinnaars bekend van de fotowedstrijd ‘Breng uw beste visstekkie in beeld’. Een aantal van de inzendingen is opgenomen in de tentoonstelling, die de komende perioden rondreist door Rotterdam. Naast de foto’s en verhalen zijn ook allerlei hengelsportattributen te zien: kunstaas, visvoer, hengels, dobbers en molens. De winnende foto’s staan hieronder.

Al met al een jaar dat vissers, maar wellicht ook de vissen, niet snel zullen vergeten. Op 1 maart dit jaar draagt Rotterdam de titel over aan de volgende vis(sers)minnende gemeente.

Bron: Gemeente Rotterdam

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide