Kristiaan Minderhoud blinkt uit op Topcompetitie kustvissen junioren

5830

Als laatste categorie hebben onze junioren afgelopen zaterdag hun topcompetitie afgesloten. Een stormachtige wind met vlagen regen teisterden het strand van Domburg, maar de deelnemers maalden daar niet om. Deze dag zou namelijk beslissend worden wie door Sportvisserij Nederland naar het wereldkampioenschap in Royan, Frankrijk uitgezonden zou worden. En wie wil dat niet? De junioren hebben afgelopen jaren heel goede resultaten behaald en daar wil je ook graag een steentje aan bijdragen!

Ondanks de harde wind was er achter de golfbaan van Domburg goed te vissen, want de wind kwam schuin van achter de duinen. En ………. de vis was actief, waardoor er een spannende wedstrijd ontstond!
Nog in het donker verzamelden de deelnemers zich op de parkeerplaats achter de duinen. Zenuwachtige gezichtjes vroegen zich af of de wedstrijden door konden gaan. Maar de wedstrijdleiding was overtuigd, dat er gevist kon worden. Wel werden alle twee de wedstrijden bij Domburg gevist, want met de stormachtige wind op kop was er niet te vissen aan “Westduin”.

Na uitleg van wedstrijdleider Leen van Wensen pakte iedereen zijn spulletjes en ging op weg naar het uitgezette parcours. De eerste wedstrijd vielen de weersomstandigheden nog wel mee, want op een paar spatten regen na bleef het droog. Om negen uur werden de onderlijnen richting de horizon gegooid. En al snel bleek de vis wel trek te hebben in een lekker hapje. Mooie scharren, botten en kleine gulletjes vergrepen zich aan de zeepieren, slijkzagertjes en tappen.

Kristiaan Minderhoud bleek in vorm, want de ene mooie vis na de andere belandde in zijn emmer! Ook de leider na vorige keer, Lennard Noorthoek, liet zich weer zien. Dat waren samen met Kees Gillissen de toppers van deze eerste wedstrijd. Zij waren een aardige stap aan het zetten richting Frankrijk! Maar voor de andere plaatsen werd hard gestreden, want de “verliezers” van de eerste dag gaven nog niet op. Voor elk klassementspunt werd gevochten!  

Met die wetenschap werd dan ook begonnen aan de tweede wedstrijd. De weersomstandigheden waren intussen aan het verslechteren. De wind trok nog wat verder aan en het begon te regenen. Het woelige water had ook behoorlijk invloed, want de deelnemers konden hun lijnen moeilijk op hun plaats houden. Ankerloodjes tot aan ruim 200 gram waren nodig. Het wordt dan ook moeilijker om vis te vangen. Toch wisten onze “toppers” opnieuw de vis te vinden. Soms in de branding, waar zeebaars zwom, zoals Pim Fase bewees. Maar ook met verre worpen werden wintervissen als schar en kleine gulletjes bereikt.

Kristiaan Minderhoud bleek vandaag wederom een klasse apart en ving ruim 250 cm vis. Nu was Marco Mol de beste achtervolger en hij zou daarmee wel eens heel goede zaken kunnen gaan doen! Pim Fase maakte het extra spannend door de derde plaats op te eisen, vóór Stan Bals. Zou dat straks voldoende zijn om een plaatsje af te dwingen voor het WK-team? Naaste concurrenten als Matthijs Janisse en Joeri Minderhoud waren geduchte concurrenten. Jammer voor Joeri was, dat hij last kreeg van zijn eerder geopereerde heup, waardoor het lastig vissen was …….. Voor de strijd om de “schalen” werd het ook erg spannnend, omdat Lennard Noordhoek een slechte uitslag had in de laatste wedstrijd!

Maar om vier uur maakte coach Henri aan alle onzekerheid een eind. Na iedereen geprezen te hebben voor de sportieve strijd en inzet kwam het verdict: Kristiaan Minderhoud was deze TC een klasse apart. Hij won deze editie met maar 9 klassementspunten. Tweede werd Kees Gillissen gevolgd door de leider van de eerste dag Lennard Noorthoek. Het team voor het wereldkampioenschap werd vol gemaakt met twee debutanten. Matthijs Janisse eindigde op de vierde plaats, net voor Marco Mol. Pim Fase had het ondanks een sterke eindsprint niet gered! Een spannende ontknoping, maar een TC met sterke winnaars! Het team gaat zich nu al snel voorbereiden op het WK, dat al begin mei in Frankrijk wordt gehouden.

                           

Klik hier voor de totaaluitslag.

Henri Karremans

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide