Grootste kwabaal tot nu toe (video)

12840
21 feb 2013

Beroepsvisser vangt grootste kwabaal in de Belterwijde.

De kwabaal was 73 cm lang met een gewicht van 3.1 kg en zwom in een van de netten van Wout van der Belt. Wout vist al jaren beroepsmatig in het nationale park Weerribben-Wieden. Nooit eerder ving hij zo’n grote kwabaal. Wout was onder de indruk van deze vis en heeft hem weer netjes teruggezet.

In 2012 werd in Steenwijkerland een kwabaal van 71 cm aangetroffen.
Op you tube kwamen we onlang een filmpje van een sportvisser tegen die een kwabaal ving tijdens het snoekbaarzen.  Deze ontzettend dikke vis ging ruim over de 70 cm. Helaas is de vis niet officieel opgemeten.

Check hieronder voor een VET kwabaalfilmpje:

In het kader van het kwabaal project van Sportvisserij Nederland werken Waterschap Reest & Wieden, Natuurmonumenten en twee beroepsvissers van de Algemene Bond van Binnenvissers in Noordwest Overijssel mee aan een monitoring naar kwabaal in het gebied. Het doel is om meer te weten te komen over de huidige populatie van deze mysterieuze vis. Acht weken visten de vissers met fuiken waarbij maarliefst 13 vissoorten gevangen zijn. Helaas ontbrak de kwabaal bij. Niet lang nadat de fuiken uit het water waren gehaald meldde Wout zijn bijzondere vangst.


Beroepsvisser Stefan Lok opzoek naar kwabaal in de Wieden.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.