45 jaar Visma (video)

5306
25 feb 2013

Op 1, 2 en 3 maart – drie weken eerder dan we de afgelopen jaren gewend waren – kun je weer terecht in Ahoy Rotterdam voor ’s lands grootste hengelsportbeurs: Visma. Maar liefst voor het 45ste jaar op rij kunnen naar schatting zo’n 20.000 sportvissers in de Rotterdamse Ahoy hun hart ophalen aan alles wat sportvissen ademt.

Van een enorme keur aan hengelmateriaal en viskleding, tot hypermoderne visboten en visvakanties in eigen land en ver daarbuiten.

Dit jaar nieuw op Visma het duidelijk herkenbare en overzichtelijke Vakantiepaviljoen, waar alle aanbieders van visreizen zijn te vinden. Daarnaast is er voor het eerst ook een demo(water)bak waar allerlei producten aan de bezoekers worden gedemonstreerd. Zie je eens met eigen ogen wat een snoek onder water ziet als jouw plug of spinner voorbij ploetert.

Nieuw dit jaar is ook de Fotofun: een speciaal aanpasbaar scherm dat voor jou als achtergrond dient voor een leuke visfoto.

Ed Stoop zegt er het volgende over:

'Kinderuurtje'

In het Pure Fishing Theater, waar dagelijks allerlei demonstraties worden gehouden, is bovendien steeds een ‘Kinderuurtje’ ingeruimd voor de allerjongste bezoekers. Hebben ouders even een moment voor zichzelf om al het moois te bekijken zonder dat ze de kleintjes voortdurend in de gaten moeten houden. Want de geweldige keur aan nieuwe hengels, molens, uiteraard weer allerlei nieuw kunstaas, lokvoer, wonderboilies enzovoorts vraagt nu eenmaal de nodige aandacht.

Hengelsporthoofdstad

Net als in 2011 en 2012 wordt dit jaar op Visma weer de Nederlandse ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’ bekendgemaakt. De drie genomineerden zijn Den Helder, Den Haag en Zwolle. Alle drie hebben ze aangetoond zich op grootse wijze in te spannen voor het belang van de hengelsport.

De publieksstemmen gaan bepalen wie er uiteindelijk met de prestigieuze titel Hengelsporthoofdstad 2013 vandoor gaat. De winnaar van 2012, Rotterdam, zal het spreekwoordelijke stokje overdragen.

Sportvisserij Nederland

Uiteraard is ook Sportvisserij Nederland in dit jubileumjaar weer present met een eigentijdse ‘natuurstand’, waar je terecht kunt met al je vragen over de VISpas en bijbehorende Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren, hengelsportverenigingen, vis en viswater. En natuurlijk met vragen over de nieuwe Visserijwet en de kersverse Nachtvis-
en Derde Hengeltoestemming.

En omdat Sportvisserij Nederland dit jaar volwaardig lid van het NOC/NSF is geworden, krijgt ook dit memorabele feit – en de wedstrijdvisserij in zoet en zout in het bijzonder – ruim aandacht op Visma.

Hét Visblad, Vis TV en Jeugdplein

Op het vertrouwde Jeugdplein – dat vanaf vrijdagavond open is en waar allerlei specialisten uit diverse hengelsportdisciplines zijn te vinden – kan de jeugd uiteraard weer onder begeleiding een eigen tuigje maken. En vanzelfsprekend tref je ook Hét Visblad en Ed en Marco met hun Vis TVLandrover. Klop gerust even bij het populaire duo aan voor vragen of een handtekening. Zeker dat ze ook bereid zijn om met jong en oud op de foto te gaan.

App-hoek: alles over MijnVISmaat, VISplanner en VISsengids

Op de Sportvisserij Nederland stand is een speciale hoek ingericht met d volop aandacht voor de sportviscommunity MijnVISmaat, die inmiddels al duizenden gebruikers kent, en de vernieuwde VISplanner met onder meer Nachtvissen en Derdehengel erin verwerkt. Ook de succesvolle VISsengids app ontbreekt uiteraard niet.

Nieuwe kantstekkengids

Daarnaast presenteert Sportvisserij Nederland samen met Sportvisserij MidWest Nederland een primeur: de nieuwe Kanstekkengids Noord- en Zuid-Holland. Een fantastische aanwinst, waarmee je als zeevisser naar de beste en meest visrijke stekken langs de kust wordt geloodst. Tot slot is Visma natuurlijk ook een soort van jaarlijkse reünie waar gelijkgestemde zielen elkaar ieder jaar weer tegenkomen.

En vissen levert nu eenmaal meer dan genoeg stof op voor een gezellig gesprek of een levendige discussie. Kortom, Visma 2013: mis het niet!

Openingstijden, entree en parkeren

Op vrijdag is de beurs geopend van 10.00 tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Toegangskaarten zijn € 10,00 (kinderen t/m 13 jaar gratis) en een parkeerkaart kost € 12,50. Voor beide gelden kortingen als je de kaarten vooraf online bestelt. Kijk voor meer informatie op www.visma.nl.

Check hieronder 4 leuke promo's:

Bron: Hét Visblad - maart 2013

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide