Huib Barendregt overleden

3058
19 mrt 2013

Op donderdag 14 maart is Huib Barendregt op 80-jarige leeftijd overleden. Huib heeft zich zijn leven lang ingezet voor de lokale, regionale en landelijke hengelsport.

Reeds in 1968 werd hij benoemd tot secretaris van de Algemeene Hengelaars Bond (AHB). In 1975 kwam hieruit de Nederlandse Vereniging Van Sportvissersfederaties (NVVS) – de voorloper van Sportvisserij Nederland – voort. Huib maakte van 1975 tot liefst 1998 deel uit van het landelijk bestuur. Ook was hij van 1988 tot 1999 voorzitter van de wedstrijdcommissie van de NVVS. Internationaal bekleedde hij jarenlang de positie van voorzitter van de wereldwedstrijdorganisatie Fédération Internationale de la Pêche Sportive en Mer. Daarnaast was Huib heel lang bestuurslid van de hengelsportfederatie De Randstad en van de ’s-Gravenhaagse Hengelsport Vereniging.

De gehele hengelsport en in het bijzonder de wedstrijdvisserij lag Huib na aan het hart. Huib was een zeer gedreven en gepassioneerd bestuurder met een enorme kennis van zaken. Tot het laatst was Huib zeer betrokken en bezocht hij ook trouw de algemene ledenvergaderingen van Sportvisserij Nederland. Sportvisserij Nederland bedankt Huib voor alles wat hij voor de Nederlandse hengelsport heeft gedaan. Wij wensen zijn vrouw Riet veel sterkte.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide