Vis TV afl 10: feedervissen in Brielle (video)

9791
02 mei 2013

Na het baars- en snoekbaarspeuteren in De Woude zijn Ed en Marco komende zondag 5 mei voor de 10e aflevering van Vis TV 2013 naar Brielle gereisd.

Om precies te zijn naar het Brielse Meer, ook wel Brielse Maas genoemd. Een prachtig viswater onder de rook van Europoort en bijzonder geschikt voor een sessie feedervissen.

Maar, omdat dit water tegenwoordig kraakhelder is en vis zich daardoor overdag zelden nog dicht bij de oever waagt, moet er ver uit de kant gefeederd worden. Daarom worden deze keer de lange ‘feederkanonnen’ in stelling gebracht om met speciale ‘speed(voer)korven’ op afstanden van 60 tot 80 meter te kunnen vissen.

Ons duo begint de dag bij de bekende Kogeloven. Maar, al snel blijkt dat de vis daar in het meer dan acht meter diepe water geen enkele teken van leven geeft. Daarom de hoogste tijd om te verkassen naar een stek waar volgens berichten wel wordt gevangen en waar het minder diep is.

Al snel melden zich de eerste brasems. Maar, dan vangt Marco een vis die nog niet eerder in Vis TV ten tonele is verschenen. Om welke soort het gaat zie je komende zondag om circa 9.30 uur op RTL-7.

Check hier de promo:

Ook de nieuwe serie Vis TV bestaat weer uit 12 wekelijks en op zichzelf staande afleveringen, zodat je tot half mei de prachtige en vaak spannende visavonturen van Ed Stoop en Marco Kraal kunt meebeleven. Daarnaast kun je op de website van Sportvisserij Nederland handige vistips bekijken die met de desbetreffende uitzending verband houden.

Vis TV is steeds te zien op zondagmorgen van circa 9.30 tot 10.00 uur op RTL-7, terwijl herhalingen elke zaterdagmiddag om circa 14.30 uur op deze zender worden vertoond. Ook bij uitzending gemist van RTL is de aflevering te zien, zodat je geen aflevering van Vis TV 2013 hoeft te missen.

Ed en marco op MijnVISmaat

De oplettende vismaten van Ed Stoop en Marco Kraal hebben natuurlijk al lang gezien wat de heren zoal vangen. Ed en Marco zijn namelijk ook actief op MijnVISmaat, het platform (website + app) om je vangsten te registreren en delen met je vismaten. Nog geen account? Ga naar www.mijnvismaat.nl en registreer je gratis!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.