4 WK's naar Nederland

7014
08 mei 2013

In Lissabon vond eind april de jaarlijkse ledenvergadering van de CIPS/FIPS plaats. Op deze bijeenkomst van de wereld sportvisbond kreeg Nederland de organisatie van het WK Feeder 2015, WK Jeugd Zout 2015 en EK Zoet Landen 2016 toegewezen.

Voor wat betreft de internationale wedstrijden stond Nederland al genoteerd voor de organisatie van het WK Jeugd Zoet in 2014. Daar werden in Lissabon voor de komende jaren dus nog drie top wedstrijdevenementen aan toegevoegd. De redenen voor deze uitverkiezing zijn divers van aard: de kwaliteit van de organisatie in Nederland, de invloed van bondscoach Jan van Schendel in de technische commissie van de FIPS Eau Douce (FIPS ED) en de internationale wedstrijdwereld, het internationaal aan de weg timmeren van de Nederlandse wedstrijdvisserij en onze relaties met het bestuur van de FIPS ED en FIPS Mer.

FIPS BENOEMINGEN

Op de vergadering werd ook gestemd over de personele invulling van de diverse functies binnen CIPS/FIPS. Zo is de Italiaan Claudio Matteolli opnieuw benoemd tot voorzitter van de FIPS ED en de Belg Roland Marq tot voorzitter van de technische commissie. Jan van Schendel (bondscoach Sportvisserij Nederland) is herbenoemd als lid van deze commissie die de voorstellen voor wateren waar mogelijk WK’s plaatsvinden beoordeelt. In de FIPS Mer werd het bestuur herbenoemd. Tevens werd over enkele aanpassingen van de wedstrijdreglementen besloten. Bij de FIPS Mouche waren de Nederlandse afgevaardigden in Lissabon niet aanwezig.

UITBREIDING CIPS

Bij het aansluitende CIPS congres werd voorzitter Marcel Ordans (Frankrijk) na acht jaar opgevolgd door Ferenc Szalay (Hongarije). Ook andere bestuursleden werden ge- en veelal herkozen. Daarbij werd ook besloten over de toetreding van Kameroen, Japan, Israël, Mongolië, Chili en Letland. Onder het bewind van Ordans is het aantal deelnemende hengelsportorganisaties uitgebreid van 78 federaties uit 47 landen tot 137 federaties uit 70 landen nu. Ook is de CIPS aangesloten bij de hoogste internationale sportkoepelorganisatie AGFIS / Sportaccord (hier is de sportvisserij als sport erkend) en tal van andere wereldorganisaties.

Ferenc Szalay is op de jaarvergadering in Lissabon verkozen tot de nieuwe voorzitter van de wereld sportvisbond CIPS.

NEDERLANDSE DELEGATIE

In Lissabon waren sportvisserijvertegenwoordigers van 84 organisaties aanwezig bij de ledenvergadering van de CIPS. Die kwamen uit o.a. Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Senegal, Egypte, Mexico, Verenigde Staten, Rusland, Kazachstan en nagenoeg alle Europese landen. Namens Nederland waren Willem Raven (commissaris wedstrijden zoet), Ron Gatowinas (commissaris wedstrijden zout) en Joop Bongers (directeur Sportvisserij Nederland) aanwezig. Jan van Schendel was er vanuit zijn functie als lid van de technische commissie FIPS ED.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.