Eerste groep afgestudeerden Sportvisacademie klaar voor arbeidsmarkt

5280
08 jul 2013

Op maandag 1 juli ontving de eerste lichting mbo-studenten Sportvisacademie van De Groene Welle in Zwolle het welverdiende diploma. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd duidelijk dat er voor deze studenten een bloeiende toekomst in het verschiet ligt; 1 op de 3 studenten heeft namelijk al een baan in de sector. Een hoog percentage gezien de huidige arbeidsmarkt. De studenten starten hun professionele carrière in de hengelsportsector, forellenkwekerij en groenvoorziening.

Drie jaar geleden startten 14 studenten met deze nieuwe opleiding, waarin het aspect vis in de breedste zin van het woord centraal staat. Vragen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld ‘Welke hengel en techniek is het meest geschikt om op een rivier te vissen?’, ‘’Hoe organiseer je een sportvisevenement?’, ‘Hoe beheer je een forellenvijver?’, ‘Hoe staat het met de kwaliteit van het water?’, ‘Wat is de invloed van natuurbeheer op de visstand?’ en ‘Hoe kun je op een duurzame manier vis kweken?’. Op de Sportvisacademie Zwolle worden studenten dus breed opgeleid; er is niet alleen aandacht voor de sportvisserij, ook natuurbeheer, waterbeheer en viskweek spelen een grote rol in deze opleiding. Negen studenten zijn sinds maandag officieel afgestudeerd en betreden de arbeidsmarkt. Drie studenten hebben een inmiddels een baan in de sector en gaan werken in de hengelsportsector, forellenkwekerij en groenvoorziening.

Vakmensen
De Groene Welle is trots op haar studenten. Wim Zweep, docent Sportvisacademie: ‘Met passie, gedrevenheid en een positieve instelling is het diploma gehaald. Gedurende de afgelopen drie jaar is veerkracht getoond en hebben de studenten zich getransformeerd tot jong professionals. Een echte aanwinst voor de sector!’
Sportvisacademie Zwolle is onderdeel van De Groene Welle uit Zwolle. Daarnaast werkt de Sportvisacademie Zwolle nauw samen met Sportvisacademie Alkmaar en Gorinchem. Samen zorgen deze scholen ervoor dat er vakmensen worden opgeleid. In de beste sportvisopleiding van Nederland werken enthousiaste docenten, die professioneel werkzaam zijn in de sportvisserij. Op dit moment volgen 65 studenten een opleiding aan de Sportvisacademie.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.