Fish O Mania in alle opzichten geslaagd

7521
15 jul 2013

Arjan Klop en Jurgen Spierings zijn bij het prestigieuze Fish ‘O’ Mania International in het Engelse Whitmore heel mooi vierde van de acht deelnemende toplanden geworden. Met een beetje meer geluk had een derde plaats er zeker in gezeten, maar het evenement was verder in alle opzichten sowieso meer dan geslaagd.

Bookmakers in Engeland hadden ‘hun’ Alan Scotthorne en William Raison al als favorieten op hun lijstje staan. Toch leek een overwinning van deze ‘wedstrijdprofs’ er zelfs na vier van de vijf uur vissen beslist nog niet in te zitten. Met name vijfvoudig wereldkampionen Scotthorne kon de grote vis maar niet ‘aan de praat’ krijgen, terwijl de Schotten Jamie Masson en David Corcoran elke manche karpers ter weging wisten aan te brengen.

EINDSPRINT
Een buitengewoon sterke eindsprint van de Engelsen zorgde echter voor een stuk mega-spanning waar de aanvankelijk zo goed vissende Schotten het slachtoffer van werden. Zij leken de Engelse hegemonie te gaan doorbreken, maar zagen uiteindelijk de hoofdprijs van 10.000 pond plus nog eens 1000 pond voor de grootste vis van de wedstrijd – een karper van 5,2 kilo van Will Raison – aan hun neus voorbij gaan. Wales werd derde en Nederland van de niet Britse landen heel mooi vierde. Daarna volgden Ierland, Hongarije, Duitsland en Frankrijk.

GOED ONTVANGEN
De vijf uur durende live-uitzending van Fish ‘O’ Mania (met de voorbeschouwing van Vis TV en commentaar van Robbert Reimering en Ed Stoop) waar RTL 7 ons zondag op trakteerde, is buitengewoon goed en enthousiast ontvangen. Voor RTL was dit ook een beetje een sprong in het diepe aangezien ze nooit eerder een viswedstrijd live hadden uitgezonden en ze voor de beelden afhankelijk waren die het Engelse Sky Television via de satelliet doorstraalde. Bij de voorbereiding was intensief samengewerkt met Sportvisserij Nederland. Samen met de portretjes van Arjan en Jurgen die in Nederland waren gefilmd, de voorbeschouwing in Engeland, de regelmatige live-verbinding met bondscoach Jan van Schendel tijdens de wedstrijd en de vele karpers die werden gevangen, maakten het geheel lekker levendig en zeker ook voor niet-vissers leuk en tegelijk interessant om te zien. Velen roepen daarom nu al om een prolongatie van Fish ‘O’ Mania op de Nederlandse televisie in 2014.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.