WK Zoetwatervissen Junioren in Frankrijk

4467
18 jul 2013

Zaterdag 27 en zondag 28 juli wordt bij het Franse Rieux het Wereldkampioenschap Zoetwatervissen voor Junioren gehouden. Nederland neemt deel aan dit WK in de categorieën Junioren onder 18 jaar en onder de 23 jaar.

Het team van deelnemers onder de 18 jaar bestaat uit Yordi Dekkers uit Zevenbergen, Arjan Dikkema uit Overschild, Johnno van de Haar uit Woudenberg, Stefan Hooyman uit Enkhuizen en Nick Koopmeiners uit Dordrecht.
Het team onder 23 jaar bestaat uit Ramon Ansing uit Roden, Lennard Fransen uit Apeldoorn, Sjors Milder uit Brunssum, Lucien de Rade uit Almkerk en Roel Reuvers uit Heythuysen.
Coaches zijn Jan van Schendel, Jack Valkenburg en assistent coach Ramon Pasmans.

Het wedstrijdparkoers ligt aan de Vilaine, een traag stromende rivier. Plaatselijk is deze wel 100 meter breed en zo’n 2 tot 6 meter diep. Alleen vaste hengels en werphengels voorzien van dobbers zoals de match-en bolognesehengel zijn toegestaan. Evenals de door de internationale wedstrijdorganisatie CIPS (Confédération Internationale de la Pêche Sportive) voorgeschreven aas en voersoorten zoals muggenlarven, maden en madepoppen, wormen en zaden als maïs en hennep.

Vrijdag 26 juli zal eerst van 10.00 – 14.00 de Officiële en verplichte trainingswedstrijd worden gehouden. Op zaterdag en zondag vissen de Junioren onder 18 jaar hun ‘echte’ WK-wedstrijden van 10.00 - 13.00, terwijl de deelnemers onder 23 jaar een uur langer vissen, of te wel van 10.00 – 14.00 uur. Circa 18.00 uur volgt dan de huldiging van de winnaars en de prijsuitreiking.

Volgend jaar, of te wel 2014, zal het wereldkampioenschap voor junioren een heel bijzonder karakter krijgen, omdat het dan in Nederland wordt gehouden. T.z.t. volgt alle informatie.

Team U23

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide