Fishomania: nabeschouwing en vistips van Ed (video)

10139
18 jul 2013

Dat RTL afgelopen zondag met de live uitzending van FishOMania buitengewoon goed heeft gescoord, moge duidelijk zijn aan de vele positieve reacties die zowel de omroep als Sportvisserij Nederland via alle mogelijke kanalen mochten ontvangen. Unaniem was men van mening dat dit navolging verdient. In dit bericht een nabeschouwing en een speciale Visblad TV video met vistips van Ed.

De uitzendrechten van FishOMania zijn echter volledig in handen van het Britse Sky Television. Die alleen en niemand anders bepaalt wat wij in Nederland wel en niet met de uitzending mogen doen en wat voor prijskaartje daar dan eventueel aan hangt. Het is nog te vroeg om nu al te kunnen zeggen wat er de komende tijd nog van deze 20e FishOMania op de Nederlandse televisie te zien zal zijn.

-> Bekijk hier een foto-album van de trainingsdag en wedstrijddagen op zaterdag en zondag.

Spannend

In ieder geval was het een bijzonder spannende viswedstrijd aan de Arena-vijver van de Cudmore Fisheries van Withmore (nabij Stoke-on-Trent). Zeker naarmate het eind van de match naderde. En, natuurlijk hadden veel Nederlanders ‘onze’ Arjan Klop en Jurgen Spierings graag wat vaker in beeld willen zien. Al heeft RTL gedurende de marathon-uitzending best de nodige portretjes en interviews van en met zowel onze deelnemers als coach Jan van Schendel laten zien en horen.

Maar ja; Sky is zoals gezegd Engels en de wedstrijd werd vooral de laatste twee uur en helemaal het laatste uur eigenlijk alleen nog uitgevochten tussen Schotland en Engeland. De Nederlanders zakten toen al langzaam weg in het klassement en maakten volgens coach Jan van Schendel op dat moment geen aanspraak meer op een top-3 notering. Dan krijg je de mannen ook meteen minder vaak in beeld.


Jurgen (l) en Arjan (r): goede prestatie neergezet

Toch hebben Jurgen en Arjan in dit veld van ervaren vijvervissers een fantastische prestatie neergezet. De Ieren die immers ook al 20 jaar aan FishOMania meedoen en het wedstrijdwater goed kennen, werden verslagen. En, ook de Hongaren, Duitsers en Fransen lieten wij in dit internationale veld achter ons. En, achteraf gezien had er zelfs nog wel een derde plaats voor ons ingezeten, ware het niet dat we gedurende de wedstrijd wel te veel vissen begonnen te verspelen. Mogelijk door de gebruikte voermethode, waardoor op een gegeven moment gewoon te veel karpers op de Nederlandse voerplekken aanwezig waren en menig vis daardoor vals werd gehaakt.

Uitslag

Voor de statistici onder ons hier nog eens de gehele uitslag:

LANDEN  INDIVIDUEEL

1 Engeland:   67,630 kg
2 Schotland:  56,070 kg
3 Wales:         54,040 kg
4 Nederland: 47,350 kg
5 Ierland:        38,200 kg
6 Hongarije:   37,350 kg
7 Duitsland:   26,740 kg 
8 Frankrijk:     18,980 kg

1 Will Raison (Eng.)            49,94 kg
2 Jamie Masson (Sch.)      30,86 kg
3 Lee Edwards (Wal.)         28,39 kg
4 Jurgen Spierings (Ned.) 25,67 kg 
5 Darren Frost (Wal.)          25,65 kg
6 David Corcoran (Sch.)     25,21 kg
7 Zoltan Farago (Hon.)       24,53 kg 
8 Arjan Klop (Ned.)             21,68 kg

-> Bekijk hier een video op Skysports met onder meer een interview met de winnaars.

Visblad TV - Achter de schermen bij Fish 'O' Mania (video)

In voorbereiding op dit mega evenement, zocht Ed Stoop voor de 'Vraag het aan Ed' de Nederlandse deelnemers Arjan Klop en Jurgen Spierings op in Engeland. Bekijk in onderstaande video hoe beide heren zich hebben voorbereid op de Fish 'O' Mania wedstrijd: welke technieken en tactieken heeft het Nederlandse team (onder leiding van bondscoaches Jan van Schendel en Jack Valkenburg) gebruikt, en hoe hebben ze precies gevist?

In het komende Visblad - dat eind juli op je deurmat ploft - het bijbehorende artikel, waarin ook wordt ingezoomd op materiaal, voorbereiding en tips. Omdat de uitzending nú nog vers in ieders geheugen zit, besloten we zojuist om deze nieuwe aflevering van Visblad TV vandaag alvast online te zetten.

Check 'm gauw. En veel kijkplezier!

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide