Sportvisserij Nederland ondertekent VIBEG-akkoord

3415
04 sep 2013

Op 2 september 2013 is Sportvisserij Nederland toegetreden tot het akkoord Visserij In Beschermde Gebieden, het zogeheten VIBEG-akkoord. Dit akkoord is december 2011 gesloten tussen de beroepsvisserijsector, natuurorganisaties en de rijksoverheid.

De afspraak is om de natuurdoelen van 2 Natura 2000-gebieden op zee hiermee te halen. Dat gebeurt bijvoorbeeld door visserijbeperkende maatregelen, zandsuppletie en vaargeulbeheer. Het akkoord stimuleert ook de verduurzaming en de innovatie in de visserijsector.

Maatregelen

De wettelijke uitwerking van het VIBEG-akkoord heeft er toe geleid dat de maatregelen die in de gebieden worden getroffen niet alleen voor de beroepsvisserij gelden, maar ook voor sportvissers. Met het ondertekenen van een aanvulling wordt Sportvisserij Nederland nu een volledige partner in dit akkoord.

Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken vindt de toetreding van de sportvisserij een goede zaak. “Op deze manier worden beroepsvisserij en sportvisserij gelijk behandeld. Sportvisserij Nederland kan een sleutelrol spelen als het gaat om de voorlichting aan sportvissers om overtredingen van de regels te voorkomen,” aldus de staatsecretaris.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.