NK Feedervissen aan het Van Starkenborghkanaal

4669
10 sep 2013

Zaterdag 14 september a.s. organiseert Sportvisserij Nederland het Nederlands Kampioenschap Feedervissen. Gezien het feit dat meer dan 100 feedervissers zich voor dit kampioenschap hebben geselecteerd, geeft wel aan hoe populair het wedstrijdvissen met feederhengels en voerkorfjes in ons land is.

Dit jaar is als wedstrijdwater gekozen voor het Van Starkenborghkanaal. Het wedstrijdparkoers ligt aan de noordzijde van het kanaal tussen Noordhorn en Gaarkeuken.

Na een voorbereidingstijd van anderhalf uur start het kampioenschap om 10.30 uur en eindigt om 15.30 uur. In die vier uur wordt gevangen vis in ruime leefnetten bewaard en na afloop gewogen en weer ter plekke teruggezet waarna het klassement kan worden opgemaakt.

Bij het feedervissen gebruikt men werphengels die zijn voorzien van dunne gevoelige hengeltopppen. De top dient namelijk als beet-indicator. Aan de lijn komt veelal een voerkorfje van metaal of plastic waarin steeds wat lokvoer wordt gedaan. Door deze voerkorf telkens op de zelfde plaats in het water terecht te laten komen, lok je de vis. Onder de korf hangt een onderlijn met haakje en aas. Bij het feedervissen richt men zich vooral op de vangst van witvis. Het moge duidelijk zijn dat daarbij de grote zware brasems een doorslaggevende rol spelen.

Circa 17.00 uur zal de heer Stol, wethouder Sport van de gemeente Zuidhorn, in Zalen Balk aan de Gast 39 de prijsuitreiking en huldiging van de kampioen voor zijn rekening nemen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.