1e wedstrijddag WK Bootvissen Portugal, 9 september 2013

3943
11 sep 2013

Na een goede nachtrust ging vanmorgen de wekker om 05.00 uur, wassen, ontbijten en de spullen in de bus laden om op weg te gaan naar de haven. Het vertrek is gepland om 07.00 uur. Het aas was al boord van de schepen en aan boord werden de bootplaatsen geloot, op het zelfde begin nummer moesten de deelnemers ook hun aas voor die dag in ontvangst nemen. De loting voor vandaag was zeer zwaar en kon niet slechter voor ons uitpakken. De landen die laatste jaren de boventoon voeren hebben we deze dag getroffen zoals, Spanje, Portugal, Engeland, Italië, Kroatië en gelukkig de nog iets mindere landen als Duitsland en Zwitserland. In de vroege morgen werd bekend gemaakt dat we naar sector 1 gingen, dus diep water variërend van 60 t/m 90 meter.

Frank van Schilt viste de gehele dag op 86 meter water. Er moest daar gevist worden met 300 gram lood, maar dat moest dan ook nog uit de boot worden gegooid.
Bij Frank sneuvelde dan ook een gloednieuwe hengel, dit waren dieptes waarbij het materiaal flink voor zijn broek krijgt.
De vangsten aan boord werden gekenmerkt door veel makrelen en boga’s, maar het was nu de kunst om op de bodem de dorade’s, sargo’s en zeebrasems te vangen. Dit is op zich een kunst die wij maar niet onder de knie kunnen krijgen, de zuidelijke landen zijn daar zeer bedreven in en daar weten ze er precies tussenuit te peuteren.
Wij moeten het meestal doen met vissen die 1 punt opleveren, maar ook die moeten vanuit grote diepte naar boven gedraaid worden. Een vis van 1 punt en een vis van 3 of 4 punten maakt dan een groot verschil.
Tussen de laatste 5 mensen aan boord zat weinig punten verschil, dus ook daar moest je ook een beetje geluk
bij hebben.

Klik hier voor het hele verslag

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.