Tweede verslag trainingen WK Senioren Polen, Warschau Canal Zamperski

4061
14 sep 2013

Wat is het inmiddels moeizaam geworden hier! Volgens mij zie je hier het voorbeeld bij uitstek van een kanaal(tje) dat de druk van een wedstrijd van dit kaliber niet aan kan. Op sommige plekken is het amper 1,50 meter diep en het dagelijks aanvoeren en het dagelijks vangen van alle voorntjes, blieken en zeker ook alvers begint inmiddels zijn tol te vragen.

Om kort te zijn, de vangsten verminderen met de dag. Waar op de eerste trainingsdag nog overal gewichten werden gevangen van 3 tot 5 kilo zijn dit (de 3 kilo gewichten dus) nu de absolute top gewichten geworden. Vooral vandaag was het bijzonder moeilijk.

Ook het weer werkt niet echt mee. Inmiddels is de temperatuur zowat gehalveerd en is er de laatste 2 dagen heel wat regen gevallen. Overal is zo’n weersomslag funest voor de visserij en al helemaal hier op zo’n gevoelig water als het Canal Zamperski.

De visserij hier zou je heel technisch kunnen noemen zoals dat heet. Dunne lijntjes, kleine haakjes en lichte dobbertjes, daarmee moet het hier gebeuren.
Er zijn eigenlijk twee vismanieren die succesvol zijn, de visserij zoals wij die kennen op voorntjes en bliekjes net boven of tegen de bodem, en ook de visserij op alvers. Ook die alvers hebben inmiddels meer dan genoeg van de dagelijkse jacht op hen en zijn nu veel en veel moeilijker te vangen. Om de echte specialisten van die visserij hier aan het werk te zien is voor de ware wedstrijdvis-liefhebber een lust voor het oog. Van die alvervisserij moeten wij het hier niet hebben zoals bekend.

Klik hier voor het hele verslag

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.