Verslag laatste wedstrijddag WK Bootvissen

3722
13 sep 2013

Op de laatste dag van dit toernooi werden er in de stad Setubal temperaturen gemeten van 36 graden. Ook op zee was het extreem warm mede omdat er nauwelijks wind was. In mijn bericht van gisteren zei ik dat de Portugezen misschien wel eens de lachende derde zouden kunnen worden, maar die kans hebben ze laten liggen. Alle 5 de Italiaanse deelnemers hebben vandaag een 1e plaats gescoord aan boord van hun boot.

Ralf Marschelak stond op een 1e plaats. Vandaag stond hij aan boord bij Marco Volpi die in het klassement 2e stond, dus het was er op of er onder. Aan het eind van de dag moest Ralf een diepe buiging maken want hij werd slechts 3e aan boord. Marco Volpi daarentegen draaide de gehele dag tempo en slingerde 96 maatse vissen op de boot, goed voor 154 punten in totaal.

Dus de nieuwe wereldkampioen was al meteen bekend. Marco Volpi incasseerde vandaag zijn 29e en 30e gouden medaille, want ook met het team werden ze wereldkampioen.

 

 Ook zijn de Italianen bij het kampioenschap onder 21 jaar winnaar geworden bij de landenteams

Vandaag hebben onze mannen het niet zo gepresteerd als gisteren. Piet Buijk werd 5e op zijn boot evenals Frank van Schilt en Ernest Ripson, Rien van Eekeren behaalde de 7e plek en Arjan Rijnberg werd 8e en laatste op zijn boot.

Klik hier voor het hele verslag

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.