Selectiedag U14 succes met hoofdletter S

4353
02 okt 2013

Komend jaar organiseert Sportvisserij Nederland het Wereldkampioenschap Junioren Zoetwatervissen. Op dit moment is nog niet helemaal duidelijk waar dat kampioenschap gaat plaatsvinden, maar het wordt hoe dan ook natuurlijk een hele mooie uitdaging voor onze deelnemende teams om dan een mooi resultaat te behalen. Voor wat betreft de U18 en de U23 categorie hebben we inmiddels de Topcompetitie achter de rug en dus zijn de Nationale Selecties gevormd waaruit de coaches hun uiteindelijke teamkeuzes zullen bepalen. Als organiserend land wil je natuurlijk in alle verschillende leeftijdscategorieën een deelnemend team hebben. Alleen hadden we tot nu toe helemaal geen beeld van wat we bezitten in ons land aan talent in de U14 categorie, een categorie waarin we nooit eerder een deelnemend team hadden op een Wereldkampioenschap. De enige goede manier om toch zorgvuldig tot de juiste teamkeuze te komen was dus het organiseren van een heuse selectiedag hiervoor.

Allereerst waren we oprecht verbaasd en zeker ook positief verrast door het grote aantal aanmeldingen dat we binnen kregen de afgelopen weken voor deze dag. Deze hadden we gepland voor zondag 29 september langs de oevers van de Lage Vaart nabij Almere.

Maar liefst 36 vissertjes hadden zich ingeschreven. Uiteraard werd iedereen ondersteund door ouders en/of andere begeleiders en het was ’s morgens dan ook een drukte van belang in Paviljoen Haddock, de plaats van samenkomst.

Na een korte uitleg over de precieze bedoelingen van de dag en over de dingen die we als coaches graag wilden zien van de deelnemers, kreeg men een steknummer toebedeeld en kon iedereen vertrekken naar het parkoers.
Voor aas en voer was gezorgd. Iedereen kreeg de beschikking over dezelfde hoeveelheid van hetzelfde lokvoer, maden, casters en ook muggenlarven.

De selectiedag werd echt een groot succes, niet in het minst ook voor ons als coaches! Het bleek namelijk al snel dat we, zelfs in deze nog heel jonge leeftijdscategorie, heel wat talentjes hebben in ons land en zoiets kan alleen maar heel goed zijn voor de toekomst. Uiteraard zie je nog heel wat dingen die voor verbetering vatbaar zijn bij de vissertjes, dat kan ook niet anders natuurlijk, maar al met al waren we ook hier allemaal positief verrast.

Het bleek al snel dat het zo ongeveer onmogelijk was om vandaag al tot een definitieve keuze te komen op een zorgvuldige manier. Op 13 oktober aanstaande volgt voor een select groepje vissertjes nog een tweede selectiedag en daarna zullen we onze keuzes gaan maken.

Na afloop van de eerste selectiedag kwam iedereen terug naar Paviljoen Haddock waar er nog iets lekkers te eten was voor alle deelnemers. Ook kreeg iedereen een goodie-bag uitgereikt namens Sportvisserij Nederland. Zodoende hopen wij dat iedereen, ook de talenten die afgevallen zijn, een hele leuke dag heeft gehad.

We hebben als coaches nu in ieder geval een aardig beeld van wat er in ons land qua talent aan zit te komen. Natuurlijk, het nu te vormen team kan, inclusief reserve, maar bestaan uit vijf vissertjes. De afgevallen talenten zullen ongetwijfeld teleurstelling voelen. Ook dat is echter inherent aan het wedstrijdvissen op dit niveau en we kunnen dan ook echt alleen maar iedereen aanraden om door te gaan met zo fanatiek mogelijk wedstrijden vissen en daardoor (nog) beter te worden.

Alle vissers hebben reeds bericht gehad. We feliciteren de volgende vissers in ieder geval met hun plaats in de volgende ronde om het zo maar te noemen.

Kevin Bruggink
Johan Bakkernes
Rick Enting
Jan Enting
Youri van Lieshout
Twan Swart
Bas van Schie
Collin Bessling
Alexander Rijsdijk
Bas de Pijper

Auteur: Jan van Schendel

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide